Κοροναϊός: Τα rapid test θα μας συντροφεύουν για αρκετό καιρό

Στα νέα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό καθώς επίσης και στη χρήση μάσκας αναφέρθηκε ο βιοπαθολόγος, μικροβιολόγος και διευθυντής των εργαστηρίων του μαιευτηρίου «Ρέα», Παναγιώτης Αποστολακόπουλος μιλώντας στον  Ίωνα Κεχαγιόγλου και την εκπομπή «Ξυπνήστε» στο Κανάλι Ένα 90,4.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολακόπουλο, τα νέα rapid test που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά θα μας συντροφεύουν για αρκετό καιρό καθώς αποτελούν εργαλείο. «Είναι πολύ εύκολα τεστ που γίνονται σε λίγα λεπτά και μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε μια εκτίμηση της ανοσίας ή αν κάποιος έχει ένα G αντίσωμα ή αν έχει και νόσο» σημείωσε μεταξύ άλλων ο γιατρός, προσθέτοντας ότι με αυτά τα τεστ θα μπορούμε να απομονώσουμε ασυμπτωματικούς ασθενείς αλλά και εκείνους που έχουν μια κάποια ανοσία.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αποστολακόπουλος, «όλοι οι κορονοϊοί αφήνουν κάποιου είδους ανοσία» και «οι υποθέσεις της παγκόσμιας κοινότητας, οι οποίες δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, είναι ότι και ο κορονοϊός θα αφήσει ανοσία τουλάχιστον ενός έτους».

Εκτός όμως από τα rapid test, ο κ. Αποστολακόπουλος αναφέρθηκε και στη χρήση μάσκας, η οποία θα γίνει υποχρεωτική αρχικά για εσωτερικούς χώρους αλλά – σύμφωνα με τον βιοπαθολόγο – όσο θα μεγαλώνει ο αριθμός του πληθυσμού που βγαίνει έξω, η χρήση μάσκας θα είναι χρήσιμο να υπάρχει και στους εξωτερικούς χώρους.

«Δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα μια χειρουργική μάσκα» είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός. «Μπορεί να είναι και μια πάνινη μάσκα, η οποία όμως θα πλένεται και θα αποστειρώνεται καθημερινά» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Αποστολακόπουλος τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά τη μάσκα. Για το λόγο αυτό «το κράτος θα πρέπει να βγάλει τώρα σποτάκια που δείχνουν πως χρησιμοποιείται σωστά η μάσκα» πρότεινε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρία μετάλλια σε Διεθνή Διαγωνισμό για το Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ

Ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια κατέκτησε η τριμελής ομάδα του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον 26ο διεθνή Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό IMC (International Mathematics

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *