Κορυδαλλός: Ο “Σινέ Παράδεισος” στο 21ο συνέδριο των Europa Cinemas

Προσκεκλημένος στο 21ο συνέδριο των Europa Cinemas με θέμα: “Ενδυναμώνοντας τον κινηματογράφο: Ο πολιτισμός σε έναν υπερδικτυωμένο κόσμο” που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβώνα στις 21-24 Νοεμβρίου 2019 ήταν ο δημοτικός κινηματογράφος του Κορυδαλλού “Σινέ Παράδεισος”.

Κεντρικό άξονα της θεματικής του συνεδρίου αποτέλεσε το μέλλον του κινηματογράφου σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο τεχνολογικό πλαίσιο ψηφιακής διανομής ταινιών καθώς και η σχέση του κινηματογράφου με την τοπική κοινότητα και τη νέα γενιά πολιτών.

Ο CINE Paradeisos (Σινέ Παράδεισος) και ο Δήμος Κορυδαλλού δίνοντας το παρόν ανάμεσα σε 600 κινηματογράφους από όλην την Ευρώπη, δέχθηκε τα εύσημα από τους διοργανωτές για την εκδήλωση που πραγματοποίησε στις 16 Οκτωβρίου με θέμα «Αθλητισμός και διαμόρφωση προτύπων» αποδεικνύοντας γιατί αποτελεί υπόδειγμα συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Η Ιρένε Άνγχελ Ετσεβερί, υπεύθυνη του θεσμού των Europa Cinemas για τη Νότια Ευρώπη δήλωσε σχετικά:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε το Σινέ Παράδεισος στο δίκτυο των Europa Cinemas καθώς είναι ένας κινηματογράφος που βρίσκεται διαρκώς πολύ κοντά στους πολίτες και είναι ανοικτός στην κοινότητα της πόλης, διαθέτοντας ποικίλο πρόγραμμα ταινιών και δραστηριοτήτων με ανοικτή πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες των πολιτών και καταλαμβάνοντας διαρκή προσπάθεια για την ανάπτυξη του νέου κοινού της εκπαίδευσης μέσω του πολιτισμού.

Ο Δήμος Κορυδαλλού κάνει σπουδαία δουλειά και είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί ώστε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των πολιτών του Κορυδαλλού στον ποιοτικό κινηματογράφο και τις Ευρωπαϊκές αξίες”.

Ο δημοτικός κινηματογράφος του Κορυδαλλού είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που έχει βραβευθεί από το θεσμό των Europa Cinemas με το βραβείο Audience Award το 2015 ανάμεσα σε χιλιάδες αίθουσες από όλην την Ευρώπη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και τη λαϊκή μουσική

Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και στη λαϊκή μουσική παρουσιάζει το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κυριακάτικα Μουσικά Πρωινά» που συνδιοργανώνει με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στις 12.00, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και η είσοδος είναι ελεύθερη για[…]

Περισσότερα »

Αντιδράσεις για το σποτ της ΝΔ από τη συνάντηση Μητσοτάκη με καλλιτέχνες

Πολύ κουβέντα έχει προκαλέσει το σποτ της Νέας Δημοκρατίας για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με γνωστούς καλλιτέχνες για τα πνευματικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα, υπήρξε αντίδραση των καλλιτεχνών, με το σωματείο Ασμα 450+ να κάνει λόγο για προσπάθεια εκμετάλλευσης της συνάντησης για προεκλογικούς λόγους, τονίζοντας ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *