Κοσμήτορας Φιλοσοφικής: Να δοθεί οριστική λύση στην παρουσία του «Ρουβίκωνα»

Την προσπάθεια της πανεπιστημιακής κοινότητας να δοθεί μια οριστική λύση σχετικά με την παρουσία της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στη Φιλοσοφική Σχολή τόνισε η κοσμήτορας, Ελένη Καραμαλέγκου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο πολιτιστικό κέντρο «Κωστής Παλαμάς».

«Η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα προσπαθεί με κύριο γνώμονα τη σωστή εκπαιδευτική λειτουργία της Σχολής, την ασφάλεια των μελών της, φοιτητών κι εργαζομένων, και με συνείδηση της ευθύνης της να αντιμετωπίσει το θέμα με τέτοιο τρόπο ώστε να δοθεί μια οριστική λύση» επισήμανε, μεταξύ άλλων, η κ. Καραμαλέγκου.

Όπως είπε, «το Πανεπιστήμιο είναι άσυλο ιδεών για την καλλιέργεια και τη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης. Κάθε προσπάθεια που γίνεται, όπως αυτή που επιχειρείται από την αναρχική συλλογικότητα, δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να επιτρέψουμε να πλήξει το έργο της σχολής, να επιτρέψουμε πράξεις που αντίκεινται στην ακαδημαϊκή ηθική και στις ακαδημαϊκές αρχές γενικότερα».

Για το χθεσινό κλείσιμο της Φιλοσοφικής Σχολής, η κοσμήτορας σημείωσε ότι «με νόμιμη κανονιστική απόφαση, η Κοσμητεία είχε αποφασίσει το συμβολικό κλείσιμο της σχολής με συγκεκριμένο σκεπτικό το οποίο εμπεριέχεται στο κείμενο της απόφασης που εκδώσαμε προκειμένου να εμποδιστεί η διοργάνωση ρεμπέτικου γλεντιού του “Ρουβίκωνα”. Νομίζω είναι πολύ χαρακτηριστική η φωτογραφία την οποία τα ίδια τα μέλη του “Ρουβίκωνα” έδωσαν στη δημοσιότητα. Πραγματοποίησαν μία “παρωδία” της προγραμματισμένης τους εκδήλωσης, μέχρι κάποια ώρα το απόγευμα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα και τα ίδια τα μέλη της σχολής εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τη βούλησή τους να αποτρέψουν την επιβολή και την παγίωση μιας κατάστασης που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση μέσα στη σχολή» ανέφερε η κ. Καραμαλέγκου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «τα μέλη αυτής της σχολής προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα ακαδημαϊκά. Έχουμε κάνει μια σειρά ενεργειών που έδειξαν αυτή τη βούλησή μας, αλλά συγχρόνως προστάτευσαν τη σχολή με συγκεκριμένα και λειτουργικά αποτελέσματα. Με τη χθεσινή ενέργειά μας, με το κλείσιμο της σχολής, θελήσαμε να προστατέψουμε από πιθανούς κινδύνους τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, που συμμετέχουν εκείνες τις ώρες στο εκπαιδευτικό έργο της σχολής και να αποτρέψουμε πιθανούς κινδύνους. Η προσπάθεια να εμφανιστεί ως φοιτητική ομάδα δεν έπεισε κανέναν. Με όλη αυτή τη δημοσιότητα που έχει πάρει το όλο θέμα η ταυτότητα του “Ρουβίκωνα” είναι γνωστή, δε χρειάζεται εμείς να την περιγράψουμε. Μία τέτοια συλλογικότητα δεν έχει καμία θέση όχι μόνο στον χώρο της Φιλοσοφικής, αλλά σε κανέναν πανεπιστημιακό χώρο».

Σύμφωνα με την κοσμήτορα, «αυτό που σταθερά παραμένει είναι η βοήθεια που έχουμε ζητήσει από όλους και να απαξιώσουν τις ενέργειες που γίνονται και να βοηθήσουν να δοθεί μία λύση. Δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί αυτή η αντιπαράθεση» τόνισε η κ. Καραμαλέγκου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛ.ΑΣ.: 207 συλλήψεις σε κέντρο Αθήνας κι Ακρόπολη τον Αύγουστο

Σε 207 συλλήψεις προχώρησε τον περασμένο Αύγουστο η αστυνομία, στο πλαίσιο των ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας και στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Ειδικότερα, στο διάστημα αυτό στο κέντρο της πρωτεύουσας ελέγχθηκαν 3.539 άτομα και 55 οχήματα. Προσήχθησαν 2.844 άτομα και συνελήφθησαν 164 άτομα: 10 για κλοπές-διαρρήξεις, ένα για ληστείες, 9 για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, ένα για παράβαση του Νόμου[…]

Περισσότερα »

Ηράκλειο: Πυρκαγιά σε κατάστημα με ένα τραυματία

Πυρκαγιά ξέσπασε απόψε σε κατάστημα παρασκευής λουκουμάδων στην Λεωφόρο Καλοκαιρινού του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας 30χρονος άνδρας. Στην περιοχή, που είναι πολυσύχναστη, επικράτησε αναστάτωση, ενώ πυκνοί καπνοί κάλυψαν τον χώρο γύρω από το κατάστημα. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι άνδρες, που λίγο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *