Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Γκιουλέκας: Να μη ξεχνούν τη Θεσσαλονίκη όταν κλείνουν τα φώτα της ΔΕΘ (ηχητικό)

0 σχόλια ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απαιτούμε να μη ξεχνούν τη Θεσσαλονίκη και να σταματήσει να ζει στη σκιά της καθιερωμένης ετήσιας επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου για τη Διεθνή Έκθεση» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας,  μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πειραιάς 24» με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα.

Όπως είπε η Βόρεια Ελλάδα πρέπει να παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων καθώς «δεν είμαστε απλώς μία Περιφέρεια. Συνορεύουμε με τέσσερα κράτη που δεν είναι όλα φιλικά προς εμάς με αποτέλεσμα να προκαλούνται εντάσεις. Απέχουμε 75 χιλιόμετρα από τα σύνορα ενώ η Τουρκία εργαλειοποιεί τους Έλληνες μουσουλμάνους σε κάθε ευκαιρία. Για αυτό πρέπει να γίνουν πολλά, όχι μόνο για εθνικούς λόγους αλλά και για πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς» είπε ο κ. Γκιουλέκας.

Μιλώντας για τα ζητήματα που αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα, είπε ότι η Πολιτεία πρέπει να δείξει άμεσα το έμπρακτο ενδιαφέρον της, προχωρώντας τις υποδομές ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς έχει συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω των συνόρων της. «Από όλες τις κυβερνήσεις όπως και από τη σημερινή, διεκδικούμε την ολοκλήρωση του μετρό και την επέκτασή του στα δυτικά γιατί το δικαιούμαστε» είπε ο κ. Γκιουλέκας. Ανέφερε πως τα λιμάνια της Βορείου Ελλάδας την κάνουν ελκυστική ως διαμετακομιστικό κέντρο και τα πανεπιστήμια που εδρεύουν στην περιοχή μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για σπουδαστές από το εξωτερικό.

Την ίδια ώρα εθνικά επιζήμια χαρακτήρισε την συμφωνία της Ελλάδας με τα Σκόπια. «Με τα Σκόπια κάναμε μία λεόντεια συμφωνία υπέρ τους, τους δώσαμε την ιστορία, την γλώσσα και το χειρότερο όλων είναι ότι οι Σκοπιανοί δεν τηρούν καν τη δική τους υπογραφή καταργώντας το Μακεδονία».

Όπως τόνισε ο κ. Γκιουλέκας η Ελλάδα έχει μόνο μία επιλογή, να καταγγέλλει συνεχώς  κάθε παραβίαση της συμφωνίας καθώς το Διεθνές Δίκαιο επιβάλλει τα συμπεφωνημένα να γίνονται δεκτά τουλάχιστον από τα μέρη που έχουν αποδεχτεί τους όρους. Μάλιστα εξέφρασε την ανησυχία του ότι «αν αδρανήσουμε και δεν καταγγέλλουμε τις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια κάποιοι ενδεχομένως να λάβουν τη στάση μας και ως οιωνοί αποδοχή κάποιου τετελεσμένου, που δεν υπάρχει.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Τουρκίας ο κ. Γκιουλέκας επεσήμανε ότι η Ελλάδα στο δικαστήριο της Χάγης δε μπορεί να προσέλθει και να συζητήσει μαζί της οτιδήποτε άλλο πέρα από τη μοναδική διαφορά, της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και την ΑΟΖ. «Αυτό που λένε κάποιοι να τα βρούμε με τους Τούρκους αποτελούν θλιβερή μειοψηφία, μία ομάδα των ολίγων, τους οποίους θα παρακαλούσαμε να αφουγκραστούν το λαϊκό αίσθημα και να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός σε καμία περίπτωση δεν επέλεξε λύσεις για τις οποίες κάποια στιγμή θα ντρέπονται και οι δικές μας γενιές αλλά και οι επόμενες» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γκιουλέκας.

 

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, ,