Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ παντού απέναντι στον συμβιβασμό με τη φτώχεια

“Θα δώσουμε τη μάχη για να διαλύσουμε τις αυταπάτες του δήθεν ‘μικρότερου κακού’. Χρόνια τώρα, η λογική ‘φύγε εσύ, έλα εσύ’, ‘για μια από τα ίδια’, οδήγησε τη ζωή του λαού ‘από το κακό στο χειρότερο'”, ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εδώ στην Κοκκινιά των αγώνων και των θυσιών, της αντίστασης ενάντια στο φασισμό για τη λευτεριά του λαού. Στην Κοκκινιά των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων που μπορούν να εμπνεύσουν τους σύγχρονους εργατικούς λαϊκούς αγώνες για το δίκιο του λαού μας φτάνει σήμερα το κάλεσμά μας για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην Κοκκινιά.

Κάλεσε σε μάχη για την αχρήστευση «των παγίδων που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου» για να παγιδεύσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια «στα όρια του συστήματος της εκμετάλλευσης» και για να σκορπίσουν την αμφισβήτησή του λαού απέναντι στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

«Θα δώσουμε τη μάχη για να διαλύσουμε τις αυταπάτες του δήθεν ‘μικρότερου κακού’. Χρόνια τώρα, η λογική ‘φύγε εσύ, έλα εσύ’, ‘για μια από τα ίδια’, οδήγησε τη ζωή του λαού ‘από το κακό στο χειρότερο’. Κι αυτό θα συνεχίζεται, αν ο λαός δεν αποφασίσει να γυρίσει τώρα την πλάτη στους δύο πόλους τους συστήματος, το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, αλλά και στους δορυφόρους τους, όπως το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τους υπόλοιπους και να επιλέξει αυτό, το οποίο μπορεί ακόμα να μην έχει καν σκεφτεί: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας, είπε ότι μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη, «θα πιάσει το νήμα από κει που το άφησε η προηγούμενη. Και θα βαδίσει στον ίδιο δρόμο της στήριξης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, της στρατηγικής της ΕΕ, των δεσμεύσεων του ΝΑΤΟ».

Σημείωσε ότι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ «αποθεώνουν τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, μιλούν για τα κέρδη του κεφαλαίου», ενώ οι βαθιά αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις σημαίνουν για τον λαό περαιτέρω υποβάθμιση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας και της ασφάλισης.

«Όσες ‘προοδευτικές συμμαχίες’ και αν φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσα ‘μέτωπα ενάντια στο λαϊκισμό’ κι αν στήσει η ΝΔ, ο δρόμος των κερδών του κεφαλαίου, των λίγων, είναι εχθρικός για το λαό και τα δικαιώματά του» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας στάθηκε ιδιαίτερα, καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του Πειραιά και στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας με τις ελλείψεις προσωπικού και γιατρών βασικών ειδικοτήτων, τα ράντζα, τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και τις μεγάλες καθυστερήσεις για το κλείσιμο ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία.

Είπε ότι «για τα κέρδη του κεφαλαίου μιλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ όταν λένε ότι θα απογειώσουν τις επενδύσεις, θα φέρουν δουλειές και θα μειώσουν την ανεργία», προσθέτοντας ότι είτε είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, «θα διατηρήσουν τους δεκάδες μνημονιακούς νόμους, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, την εργασιακή ζούγκλα, θα εφαρμόσουν όλες τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, θα υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ, θα μειώσουν το αφορολόγητο και θα απογειώσουν τους πλειστηριασμούς για την εργατική λαϊκή κατοικία», ενώ όποιος εκ των δύο κι αν είναι κυβέρνηση «θα συνεχίσει τις δεσμεύσεις απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και θα σηκώσει τη σημεία των ιμπεριαλιστών».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «απέναντι σε κάθε τέτοια κυβέρνηση, σε κάθε αστική κυβέρνηση, πραγματική αντιπολίτευση, μπορεί να είναι μόνο το ΚΚΕ». Είπε ότι «η μοναδική καθαρή αντίθεση στην ΕΕ τον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα, το αντεργατικό αντιλαϊκό της περιεχόμενο, μπορεί να εκφραστεί μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ δεν θέλει την αποδέσμευση με στόχο η Ελλάδα να ενταχθεί σε μια άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία, ή για μια χωρίς άλλες προϋποθέσεις μόνο αλλαγή του νομίσματος».

Όπως εξήγησε, το ΚΚΕ «δεν είναι ένα γενικά κι αφηρημένα ευρωσκεπτικιστικό κόμμα, σαν κι αυτά που φυτρώνουν τώρα τελευταία σαν τα μανιτάρια σε Ελλάδα και Ευρώπη, για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα τμημάτων του μεγάλου κεφαλαίου σε μια σειρά χώρες, που επιλέγουν σε αυτή τη φάση την εθνική αναδίπλωση» αλλά είναι «εχθρός της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, συνδέει αυτή την πάλη με την ανάγκη ανατρεπτικής εξέλιξης στην εξουσία και την οικονομία».

Είπε ότι όλα τα κόμματα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ μέχρι το ΚΙΝΑΛ, τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι και τα στηρίγματά τους στους δήμους και τις Περιφέρειες, «είναι τάλε κουάλε στην υλοποίηση αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων της ΕΕ και της κεντρικής εξουσίας» με την αντιλαϊκή πολιτική να εξειδικεύεται σε τοπικό επίπεδο. Τόνισε ότι σε αντίθεση με αυτούς, «οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Πάτρα, στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή, την Πετρούπολη, στην Ικαρία, έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατηθεί όρθια η λαϊκή οικογένεια, γιατί έδρασαν με τα αιτήματα του εργατικού λαϊκού κινήματος. Εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων. Με σειρά από αγωνιστικές δράσεις, πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στο λαό».

«Οι κομμουνιστές Δήμαρχοι έδειξαν έμπρακτα τι σημαίνει πραγματικό μέτωπο στο φασισμό, την ακροδεξιά, στη ναζιστική εγκληματική ΧΑ» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «δεν μπορεί να λέγεσαι προοδευτικός και σφυρίζεις αδιάφορα στη δράση της ΧΑ. Να καταθέτεις στη δίκη της ΧΑ με τη λογική ‘δεν είδα δεν άκουσα’, αλλά και να την αθωώνεις, λέγοντας ότι ‘τα περιστατικά με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους αφισοκολλητές ήταν τυχαία’, ή να λες ότι ‘δεν θεωρώ ότι υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική σύγκρουσης της Χρυσής Αυγής με αυτές τις ομάδες και απλά ξέφυγαν κάποιοι σε αυτές τις περιπτώσεις’.

Έτσι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ το μέτωπο στο φασισμό, στην ακροδεξιά; Με Καστελόριζα, Αμβρόσιους, αθωώνοντας τελικά τους εγκληματίες της ΧΑ;» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας απηύθυνε πρόσκληση ισχυροποίησης του ΚΚΕ από την Κοκκινιά «της Μάντρας, του Μπλόκου, της Μάχης της Κοκκινιάς, από την Κοκκινιά που θέλει να ζήσουν ανθρώπινα τα παιδιά της» σε όσους δεν παραχωρούν τους ηρωϊκούς αγώνες του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ «για να τους λερώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του», σε όσους «απογοητεύτηκαν από όλους αυτούς τους συμβιβασμένους της ελληνικής συμφοράς που κυβέρνησαν τα τελευταία δίσεκτα χρόνια», σε όσους «δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα», σε όσους θέλουν «να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική ΧΑ απο την τρίτη θέση πσνελλαδικά», σε όσους «ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, συμφωνούν πως η ισχυροποίησή του μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος».

Ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος κατέληξε τονίζοντας ότι με την ισχυροποίηση του ΚΚΕμπορεί να δοθεί αποφασιστικό χτύπημα στο συμβιβασμό με τη φτώχεια, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, «στους οποίους εμπλέκει ο ΣΥΡΙΖΑ το λαό και τη χώρα» και μπορεί να εκφραστεί η γνήσια αμφισβήτηση ενάντια στην ΕΕ και να σταλεί μήνυμα ελπίδας μέσα κι έξω από την ΕΕ «ότι υπάρχει δρόμος για τους λαούς. Κι αυτός είναι ο δρόμος της ρήξης και της σύγκρουσης για τη δική τους εξουσία».

Στη συγκέντρωση απηύθυναν επισης χαιρετισμό, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Παναγιώτης Κατηφές.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Λύση στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών για το Παλαιστινιακό”

Με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, Rami Hamdallah, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ. Από τα Παλαιστινιακά Εδάφη, ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε την ανάγκη μίας λύσης που θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών, ενώ επανέλαβε την επιθυμία της Ελλάδας[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *