Κρ. Αρσένης: Θετική η μετάβαση προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Επιμέλεια: Κ. Πετούση

Θετικό χαρακτήρισε τον στόχο της ΕΕ για μετάβαση προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο βουλευτής του Μέρα25 Κρίτων Αρσένης, με φόντο την απόφαση της διεθνούς διάσκεψης για την ενέργεια και το κλίμα, που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» του Νίκου Μπαρδούνια, ο κ. Αρσένης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της δίκαιης μετάβασης των περιοχών που εξαρτώνται από τον λιγνίτη, κάνοντας λόγο για ευκαιρία της Ελλάδας να αξιοποιήσει τα χρήματα της ΕΕ -στο πλαίσιο της νέας πράσινης συμφωνίας- προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρόκρινε μάλιστα τη δημιουργία ερευνητικών και παραγωγικών κέντρων στις εν λόγω περιοχές, υπογραμμίζοντας ότι «εκεί είναι οι θέσεις εργασίας και εκεί πρέπει να επενδύσουμε».

Οι δηλώσεις του Κρίτωνα Αρσένη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καβγάς Ψυχάρη – Φάμελλου για το στεγαστικό του υπουργού

Για το δάνειο των 15.000.000 ευρώ του ΔΟΛ μίλησε ο Ανδρέας Ψυχάρης σε τηλεοπτική εκπομπή του Σκάι όπου ερωτήθηκε για την απάντηση του αδελφού του στην επιτροπή της Βουλής ότι ο οργανισμός «το είχε πάρει με αέρα». «Ήταν μια διαδικασία που ήταν ένα είδος bullying. Η επιτροπή διήρκησε 7 ώρες και επέμεναν να εκμαιεύσουν συγκεκριμένη απάντηση.[…]

Περισσότερα »

Μουζάλας: Νέο παιχνίδι κατηγοριών εναντίον της Ελλάδας

Σειρά συναντήσεων με διεθνείς παράγοντες  από κράτη που πλήττονται άμεσα από την προσφυγική κρίση στη Συρία είχε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας στη Διάσκεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη, με θέμα τη διεθνή κατανομή, μέσω νομίμων οδών, των Σύρων προσφύγων, όπως αναφέρεται στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *