Κρουαζιέρα εξερεύνησης: Κερδίζει φανατικούς υποστηρικτές

Του Νίκου Μπαρδούνια……
Κρουαζιέρα εξερεύνησης. Μόδα ή όχι, ο χρόνος θα δείξει… Προς το παρόν, πάντως, τα στοιχεία καταδεικνύουν σημαντική αύξηση των πολιτών που επιλέγουν κρουαζιέρες εξερεύνησης γεγονός που οδηγεί τις εταιρείες κρουαζιέρας να σχεδιάζουν την κατασκευή νέων εξειδικευμένων κρουαζιερόπλοιων πολυτελείας.
Σύμφωνα με στοιχεία από τις εταιρείες κρουαζιέρες κατά την διάρκεια των δυο προηγούμενων ετών, 2016 και 2017, οι συνολικές παραγγελίες για νέα κρουαζιερόπλοια εξερεύνησης ανήλθαν σε δώδεκα. Μάλιστα τα περισσότερα εξ αυτών εντάσσονται στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων, που πραγματοποιούν πλόες σε έως πρότινος δυσπρόσιτες θαλάσσιες περιοχές.

Έντονη η Γαλλική παρουσία

Η γαλλική εταιρεία Compagnie du Ponant ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών ότι προχωρά και σε νέα παραγγελία κρουαζιερόπλοιων εξερεύνησης από τα νορβηγικά ναυπηγεία Vard, που ανήκουν στον όμιλο Fincantieri.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία στην Ponant αναμένεται να παραλάβει το 2021 ένα παγοθραυστικό κρουαζιερόπλοιο εξερεύνησης. Πρόκειται για το πρώτο στον κόσμο ηλεκτρικό, υβριδικό παγοθραυστικό κρουαζιερόπλοιο το οποίο θα μπορεί να κάνει χρήση και LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου.
Αναφορικά στις παραγγελίες της εταιρεία στην Ponant στα ναυπηγεία Vard, σημειώνεται ότι στην παραγγελία που είχε δοθεί την Άνοιξη του 2016 και αφορούσε σε τέσσερα κρουαζιερόπλοια, η Ponant συμφώνησε για την προσθήκη δύο επιπλέον, αδελφών κρουαζιερόπλοιων. Τα νέα κρουαζιερόπλοια θα ενταχθούν στο στόλο της Ponant, σταδιακά, και έως το 2020. Έκαστο πλοίο, χωρητικότητας 10.000 gt, θα έχει μήκος 131 μέτρα και πλάτος 18. Θα μπορεί να φιλοξενεί 180 επιβάτες σε 92 καμπίνες και σουίτες.

Image result for exclusive yachts photos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π. Κουρουμπλής: Αβάσιμες οι φήμες για αλλαγές στη φορολόγηση των ναυτικών

Για παντελώς αβάσιμες φήμες έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας αναφορές για αλλαγές στο καθεστώς φορολογίας των ναυτικών. Σε δήλωσή του την Κυριακή, ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι «το έγγραφο που κυκλοφόρησε ως “έγγραφο διαπραγμάτευσης” με τους θεσμούς αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα την “κατάργηση / αύξηση του φορολογικού[…]

Περισσότερα »

ΟΛΠ: Στο Ν. Ικόνιο η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Έφτασε στον εμπορικό επιλιμένιο σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΛΠ στο Ν. Ικόνιο, η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία ξεφόρτωσε σιτηρά για γνωστή ελληνική αλευροβιομηχανία, εγκαινιάζοντας έτσι τη διασύνδεση του λιμανιού με αγροτικές περιοχές της χώρας για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων. Όπως είναι γνωστό, μετά την κατασκευή του δικτύου και[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *