Κοροναϊός – Κρουαζιέρα: Παρατείνονται οι ημερομηνίες έναρξης των ταξιδιών

Του Νίκου Μπαρδούνια 

Παρατείνουν τους χρόνους έναρξης των κρουαζιέρων τους μεγάλες διεθνείς εταιρείες του κλάδου εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο αυξάνεται το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζεται να υπάρχει μεταξύ των επιβατών που επιλέγουν την κρουαζιέρα…

Την ίδια, όμως, στιγμή αυξάνεται κατακόρυφα και η ανησυχία των εργαζομένων στον κλάδο της κρουαζιέρας καθώς, λόγω της πανδημίας του κορονοιού, βλέπουν να εκτοξεύεται στα ύψη η ανεργία των ναυτικών.

Ειδικοί στον κλάδο της κρουαζιέρας αναφέρουν ότι οι πολυάριθμες ακυρωμένες πλέον κρουαζιέρες και η κατάρρευση της τιμής των μετοχών σε πολλές εταιρείες του κλάδου, οδηγούν, μαθηματικά, σε αύξηση του ποσοστού των ανέργων ναυτικών… με άγνωστες, προς το παρόν, προεκτάσεις και παρενέργειες.

Αλλάζουν οι ημερομηνίες έναρξης κρουαζιέρων

Σε αλλαγή των ημερομηνιών έναρξης των κρουαζιέρων τους προχώρησαν μεγάλες -διεθνείς εταιρείες του κλάδου.  H εταιρεία MSC Cruises  ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες και πάλι στις 29 Μαΐου , από αρχές Μαΐου που είχε αρχικώς ανακοινώσει ενώ  οι εταιρείες P&O και Cunard  ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν και πάλι τα ταξίδια τους στις 15 Μαΐου, αντί στα μέσα Απριλίου, όπως είχαν αρχικών ανακοινώσει.

Στελέχη της εταιρείας MSC Cruises  ανάφεραν ότι η εταιρεία στοχεύει με την παράταση του χρόνου έναρξης κρουαζιέρων «να δώσει τόσο στα τουριστικά γραφεία όσο και στους επισκέπτες με κράτηση σε ημερομηνία εντός της περιόδου αυτής, όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο ώστε να αναβάλλουν την κράτησή τους για μελλοντική κρουαζιέρα».

Επιπλέον, η MSC όπως γνωστοποιήθηκε, θα δίνει πίστωση για μελλοντική κρουαζιέρα, προσφέροντας μια γενναιόδωρη πίστωση για έξοδα επάνω στο πλοίο, ελκυστική για τους ταξιδιώτες των οποίων τα ταξίδια ακυρώνονται.

Όσον αφορά στην εταιρεία Cunard , οι πελάτες της που είχαν κάνει κράτηση για ταξίδι που θα πραγματοποιούνταν από τις 11 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου, «θα λάβουν πίστωση για μελλοντική κρουαζιέρα με αξία 125% της συνολικής αξίας της αρχικής κρουαζιέρας για αξιοποίηση σε νέο ταξίδι μέχρι και το τέλος του Μαρτίου του 2022».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιδρύμ. Ευγενίδου: Δωρεά 500.000 ευρώ για την ΑΕΝ στο Αργοστόλι

Τελετή δωρεάς ποσού και υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την ανακατασκευή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη. Η δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου υπολογίζεται σε ένα ποσό που προσεγγίζει τα 500.000 ευρώ και περιλαμβάνει[…]

Περισσότερα »

Την Ελληνική σημαία επιλέγουν για πλοία τους «βαριά» εφοπλιστικά ονόματα

Του Νίκου Μπαρδούνια…. Μεγάλα ονόματα της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας βρέθηκαν μεταξύ αυτών που επέλεξαν να υψώσουν την ελληνική σημαία σε πλοία τους κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2018, παρά την τάση που επικρατεί να επιλέγονται σημαίες τρίτων κρατών καθώς θεωρούνται περισσότερο ανταγωνιστικές του εθνικού νηολογίου. Μεταξύ των εφοπλιστών που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *