Κρυοσυντήρηση ωαρίων: Πρωτοπορία ΕΔΟΕΑΠ στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Έως τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για την ενδομητρική σπερματέγχυση δίδει ο ΕΔΟΕΑΠ στις ασφαλισμένες του.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός, εναρμονισμένος στην κείμενη νομοθεσία και τα σύγχρονα ιατρικά πρωτόκολλα, αποζημιώνει τις ασφαλισμένες έως 49 ετών με 1.000 και 800 ευρώ για την πρώτη και τη δεύτερη προσπάθεια και με 600 ευρώ για την τρίτη και τέταρτη, ενώ αποζημιώνει με 150 ευρώ ανά (και έως τέσσερις) προσπάθεια τη διαδικασία σπερματέγχυσης.

Προβλέπεται, επίσης, η αποζημίωση των φαρμάκων -υπό προϋποθέσεις- σε γυναίκες που, για κοινωνικούς λόγους, επιλέγουν να κάνουν κρυοσυντήρηση των ωαρίων τους, καθώς και σε ογκολογικές ασθενείς που πρέπει και επιτρέπεται να κρυοσυντηρήσουν τα ωάριά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνική προτεραιότητα η διαχείριση του Διαβήτη

Της Γιάννας Μάζη… «Ελληνικό Δίκτυο για την αντιμετώπιση του διαβήτη» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνεται την Παρασκευή στο Μουσείο της Ακρόπολης με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων, ακαδημαϊκών, νομικών και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Η ημερίδα διοργανώνεται από Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και τη Γνωμοδοτική Επιτροπή για το Σακχαρώδη[…]

Περισσότερα »

Σύκα: Τα γλυκά (και ευεργετικά) δώρα του καλοκαιριού

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου… Τα σύκα, φρέσκα το καλοκαίρι η αποξηραμένα τον χειμώνα, ξεχωρίζουν τόσο για την μεστή τους γεύση, όσο και για τις ωφέλιμες και θεραπευτικές τους ιδιότητες. Που τα βρίσκουμε Από τα πιο γλυκά φρούτα του “ώριμου” καλοκαιριού (από τα μέσα Αυγούστου και μετά) είναι τα σύκα, που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *