Κρυοσυντήρηση ωαρίων: Πρωτοπορία ΕΔΟΕΑΠ στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Έως τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για την ενδομητρική σπερματέγχυση δίδει ο ΕΔΟΕΑΠ στις ασφαλισμένες του.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός, εναρμονισμένος στην κείμενη νομοθεσία και τα σύγχρονα ιατρικά πρωτόκολλα, αποζημιώνει τις ασφαλισμένες έως 49 ετών με 1.000 και 800 ευρώ για την πρώτη και τη δεύτερη προσπάθεια και με 600 ευρώ για την τρίτη και τέταρτη, ενώ αποζημιώνει με 150 ευρώ ανά (και έως τέσσερις) προσπάθεια τη διαδικασία σπερματέγχυσης.

Προβλέπεται, επίσης, η αποζημίωση των φαρμάκων -υπό προϋποθέσεις- σε γυναίκες που, για κοινωνικούς λόγους, επιλέγουν να κάνουν κρυοσυντήρηση των ωαρίων τους, καθώς και σε ογκολογικές ασθενείς που πρέπει και επιτρέπεται να κρυοσυντηρήσουν τα ωάριά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για Έμπολα στην Ελλάδα

«Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας για τον Έμπολα στην Ελλάδα αν είμαστε καλά προετοιμασμένοι» διαβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, η οποία έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι με όλους τους συναρμόδιους φορείς για να τεθούν επί τάπητος μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης[…]

Περισσότερα »

Ξεχωριστή εκδήλωση του Δήμου Κερατσινίου για την παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, σχετικά με τον ιό του HIV που προκαλεί το AIDS, ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, μαζί με το Π.Ε.Δ.Υ. Δραπετσώνας, τη 2η ΔΥΠΕ και τις κοινωνικές δομές του Δήμου, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *