Κυκλοφορεί βάση δεδομένων με 500 εκατομμύρια λογαριασμούς

Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε ξανά τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε, ή να προσθέσετε επιτέλους τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στον λογαριασμό σας.

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν μια τεράστια βάση δεδομένων με διαπιστευτήρια σύνδεσης από πάνω από 560 εκατομμύρια λογαριασμούς (διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς πρόσβασης).

Η βάση δεδομένων ανακαλύφθηκε από το Kromtech Security Research Center, το οποίο διέθεσε τις πληροφορίες με τον Troy Hunt. Οι περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται ήδη στην ιστοσελίδα του Hunt “Have I Peened”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δουν αν οι λογαριασμοί τους έχουν διαρρεύσει σε προηγούμενες παραβιάσεις δεδομένων.
Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες πληροφορίες που περιέχονται σε αυτήν τη βάση δεδoμένων συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των γνωστών μας παραβιάσεων σε ιστοσελίδες όπως τις: LinkedIn, LastFM, Tumblr και Dropbox.
Έτσι, εάν δεν αλλάξατε ακόμα τον κωδικό σας με το που ανακοινώθηκε η παραβίαση σε οποιονδήποτε από αυτούς τους ιστότοπους, τώρα είναι σίγουρα η ώρα να το κάνετε. Κανείς δεν ξέρει ποιος δημιούργησε την τεράστια βάση δεδoμένων.

secnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Google: Η βλάβη σε καλώδια οπτικών ινών έφταιγε για τα προβλήματα την Πέμπτη

Το ταυτόχρονο κόψιμο δύο καλωδίων οπτικών ινών σε περιοχές απομακρυσμένες μεταξύ τους -κάτι πολύ ασυνήθιστο- ήταν η αιτία που οι χρήστες των υπηρεσιών της Google (Gmail, Drive κ.α.) αντιμετώπισαν

Περισσότερα »

Facebook: Πρόβλημα σε λογισμικό κοινοποίησε προσωπικά μηνύματα 14 εκατ. χρηστών

Ένα λάθος σε λογισμικό ενδέχεται να κοινοποίησε σε όλους μηνύματα που ανήρτησαν 14 εκατομμύρια χρήστες του Facebook επί τέσσερις ημέρες τον Μάιο, ανακοίνωσε ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *