Κυκλοφορεί βάση δεδομένων με 500 εκατομμύρια λογαριασμούς

Μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε ξανά τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε, ή να προσθέσετε επιτέλους τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στον λογαριασμό σας.

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν μια τεράστια βάση δεδομένων με διαπιστευτήρια σύνδεσης από πάνω από 560 εκατομμύρια λογαριασμούς (διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικούς πρόσβασης).

Η βάση δεδομένων ανακαλύφθηκε από το Kromtech Security Research Center, το οποίο διέθεσε τις πληροφορίες με τον Troy Hunt. Οι περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται ήδη στην ιστοσελίδα του Hunt “Have I Peened”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δουν αν οι λογαριασμοί τους έχουν διαρρεύσει σε προηγούμενες παραβιάσεις δεδομένων.
Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες πληροφορίες που περιέχονται σε αυτήν τη βάση δεδoμένων συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των γνωστών μας παραβιάσεων σε ιστοσελίδες όπως τις: LinkedIn, LastFM, Tumblr και Dropbox.
Έτσι, εάν δεν αλλάξατε ακόμα τον κωδικό σας με το που ανακοινώθηκε η παραβίαση σε οποιονδήποτε από αυτούς τους ιστότοπους, τώρα είναι σίγουρα η ώρα να το κάνετε. Κανείς δεν ξέρει ποιος δημιούργησε την τεράστια βάση δεδoμένων.

secnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα Windows 10 Technical Preview περιέχουν «επίσημο» keylogger

Η νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικούς της Microsoft, Windows 10, ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες και άμεσα έγινε διαθέσιμη η πρώτη δωρεάν δοκιμαστική έκδοσή του για τους «ανυπόμονους» χρήστες. Η έκδοση Technical Preview διατίθεται ως μέρος του προγράμματος που η εταιρεία ονομάζει «Insider Program» και σκοπό έχει τη συγκέντρωση στοιχείων από[…]

Περισσότερα »

Amazon: Δοκιμάζει νέα smart gadgets για το σπίτι

Στα εργαστήρια ανάπτυξης νέων της προϊόντων «έχει κλειστεί» η αρμόδια ομάδα της Amazon, δοκιμάζοντας εκτενώς συσκευές που θα υποστηρίζουν άμεση σύνδεση στο internet και θα επιτρέπουν στους πελάτες της εταιρείας να παραγγέλνουν προϊόντα οικιακής χρήσης με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού χωρίς κανέναν κόπο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *