Κυπριακή ΑΟΖ: ΕΛΚ και Σοσιαλιστές καταδικάζουν την Τουρκία

Τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ καταδικάζουν με σημερινές ανακοινώσεις τους το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

ΕΛΚ: Πλήρης αλληλεγγύη στην Κυπριακή Δημκρατία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΚ κατά τη σημερινή προπαρασκευαστική σύνοδο στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί εξέφρασαν «πλήρη αλληλεγγύη» στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη αναφορικά με τις «τουρκικές προκλήσεις».

«Θεωρούμε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αποτελούν σοβαρή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να αναστείλει αμέσως τις παράνομες ενέργειες και να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να βασίζονται στην πλήρη υποστήριξή μας και την αλληλεγγύη μας», υπογράμμισε.

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Σεβασμός στην εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου

H ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών αναφέρει: «Στη συνάντηση καταγγείλαμε τις προσπάθειες της Τουρκίας να ξεκινήσει την εξόρυξη αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι πρωθυπουργοί, οι επίτροποι και οι ηγέτες κάλεσαν την Τουρκία να συνεχίσει τις σχέσεις καλής γειτονίας με τα γύρω κράτη και να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου».

Eξάλλου, την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Κύπρο εξέφρασε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, δηλώνοντας ότι θα υποστηρίξει «σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Μείωση της ανεργίας 7 μονάδες και μείωση φόρων

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποσχέθηκε πως «ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων στο πρόγραμμα της ΝΔ οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας» και δεσμεύτηκε για «πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία». Μιλώντας για την επόμενη ημέρα τον εκλογές και σε περίπτωση[…]

Περισσότερα »

«Το ΚΚΕ θα είναι πάντα υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής»

«Ο εκλογικός νόμος χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την περίοδο σαν εργαλείο για να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής. «Έρχεται δεύτερη αξιολόγηση και ο κόσμος θα φορτωθεί με επιπλέον[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *