Κυριακή των Βαΐων: Ανοικτά για 10 ώρες τα καταστήματα πώλησης τροφίμων

Από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ θα είναι ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων την Κυριακή των Βαΐων, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη που δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Για τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3377/2005 «Αρχές και Κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς – Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης» (Α ́ 202).

Το ωράριο για τις καθημερινές ημέρες ορίζεται μέχρι τις 9.00 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς, αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την απόφαση και η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντικαθιστά τις πινακίδες που απαγορεύουν τα σκυλιά σε πάρκα

Στην αντικατάσταση των πινακίδων, που απαγορεύουν τα σκυλιά σε πάρκα και σε πλατείες προχωράει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής καθώς μετά τα παράπονα των φιλόζωων δημοτών του, έγινε κατανοητό ότι οι απαγορεύσεις αυτές είναι παράνομες βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.Στην επίσημη σελίδα του στο facebook ο Δήμος Αγίου Δημητρίου αναφέρει: «Αντικαθιστούμε[…]

Περισσότερα »

Παρεμβάσεις στις προαγωγές του εργατικού δυναμικού της ΣΤΑΣΥ (;)

Της Γιώτας Φλώρου… Σε καταγγελίες εναντίον του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών προχώρησαν τα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ καθώς ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, όπως υποστηρίζουν, επιθυμεί να στελεχώσει το Υπουργείο με πρόσωπα της αρεσκείας του. «Τον τελευταίο καιρό γίνονται παρεμβάσεις όσον αφορά τις προαγωγές του εργατικού δυναμικού της ΣΤΑΣΥ, δηλαδή,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *