Κύρτσος: Σε διεθνοπολιτική σύγχυση η Ευρώπη

Επιμέλεια Κ. Πετούση

Η Ευρώπη βρίσκεται σε διεθνοπολιτική σύγχυση, δήλωσε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» του Νίκου Μπαρδούνια, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, παραδεχόμενος ότι η ίδια δεν στηρίζει τη χώρα μας αποτελεσματικά στο θέμα του προσφυγικού.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι η Γερμάνια υπέστη μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό σοκ με τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές το 2015, με συνέπεια να απολέσει -το κόμμα της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ- το 10 % της εκλογικής του δύναμης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Κύρτσος τόνισε ότι οι ελπίδες της χώρας μας για την βελτίωση της κατάστασης στο προσφυγικό, εναποτίθενται στην γερμανική προεδρία της ΕΕ το 2ο εξάμηνο του 2020, οπότε και αναμένεται αλλαγή των κανόνων του Δουβλίνου.

Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψήφο, ψήφο η «μάχη» για την προεδρική εκλογή

Ψήφο, ψήφο θα δοθεί η μάχη της προεδρικής εκλογής τις επόμενες 15 ημέρες και μέχρι την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή το απόγευμα της 29ης Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα, οι κομματικοί μηχανισμοί έχουν ήδη ενεργοποιηθεί για το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *