Κύρτσος: Σε διεθνοπολιτική σύγχυση η Ευρώπη

Επιμέλεια Κ. Πετούση

Η Ευρώπη βρίσκεται σε διεθνοπολιτική σύγχυση, δήλωσε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» του Νίκου Μπαρδούνια, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, παραδεχόμενος ότι η ίδια δεν στηρίζει τη χώρα μας αποτελεσματικά στο θέμα του προσφυγικού.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι η Γερμάνια υπέστη μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό σοκ με τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές το 2015, με συνέπεια να απολέσει -το κόμμα της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ- το 10 % της εκλογικής του δύναμης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Κύρτσος τόνισε ότι οι ελπίδες της χώρας μας για την βελτίωση της κατάστασης στο προσφυγικό, εναποτίθενται στην γερμανική προεδρία της ΕΕ το 2ο εξάμηνο του 2020, οπότε και αναμένεται αλλαγή των κανόνων του Δουβλίνου.

Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων…”

“Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων”, δήλωσε στο AΠE κυβερνητική πηγή, απαντώντας στα περί αξιώσεων των δανειστών για ψήφιση και νέων προαπαιτούμενων μέσα στον Αύγουστο. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί κάποιο τέτοιο αίτημα, ενώ τόνισε ότι “για την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή[…]

Περισσότερα »

ΣΥΡΙΖΑ: «Αναμένουμε κύμα κινδυνολογίας»

«Νέο κύμα κινδυνολογίας, με κύριο εκφραστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπως αποδεικνύουν και οι δηλώσεις του μετά τη0 δεύτερη ψηφοφορία, αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ανώτερη πηγή της Κουμουνδούρου, μετά την έκτακτη χτεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. «Οι κυβερνώντες έχουν συνειδητοποιήσει ότι καταρρέουν και κινδυνολογούν» επισημαίνει η ίδια πηγή,[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *