Η κυβέρνηση απέρριψε τις τροπολογίες του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους

Απέρριψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τις τέσσερις τροπολογίες για την ανακούφιση εργαζομένων και ανέργων, που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, προσπάθησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν δέχθηκε την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την καταβολή των δεδουλευμένων, που προέβλεπε η μία από τις τροπολογίες του ΚΚΕ, με το επιχείρημα ότι «χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης» για αυτό το ζήτημα.

Ειδικά για την τροπολογία που προβλέπει τη δίωξη των μεγαλομετόχων και των μελών των ΔΣ των εταιρειών που δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, η Έφη Αχτσιόγλου την απέρριψε, λέγοντας πως για τις Ανώνυμες Εταιρείες αυτό «είναι ρήγμα στο εταιρικό δίκαιο»!

«Άρα λοιπόν για ποιον νομοθετείτε», της απάντησε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, στηλιτεύοντας την άρνηση της κυβέρνησης να δεχθεί την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου για την προστασία των εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΚΕ: Στη Διεθνή Συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της Κεντρικής Επιτροπής, Ελισαίο Βαγενά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Δανάη Χέλμη, συνεργάτη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, αναχώρησε σήμερα Δευτέρα 10 Νοέμβρη για τον Ισημερινό, όπου θα συμμετάσχει στη 16ηΔιεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και[…]

Περισσότερα »

Θ. Δρίτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προτείνει με τη συγκεκριμένη Βουλή υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας». Αυτό υπογράμμισε στο Κανάλι Ένα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας επισημαίνοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει τη σύνθεση άλλα ούτε και την δημοκρατική νομιμοποίηση για να προτείνει τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα. Σύμφωνα με[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *