Η κυβέρνηση δε γνωρίζει που απασχολούνται 46.936 άτομα!

originalΣυμφώνα με ανακοίνωση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ που την υπογράφει ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου Παναγιώτης Καρκατσούλης η κυβέρνηση αγνοεί που απασχολούνται 46.936 άτομα. Όλη η ανακοίνωση :
Επειδή οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν ευτελίσει (και) τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και απαντούν κατά βούληση, όποτε τους καπνίσει κι ό,τι να ‘ναι-στην κυριολεξία- επανέρχομαστε και από εδώ με την ελπίδα ότι μπορεί να φιλοτιμηθεί κάποιος για περισσότερες απαντήσεις. Ρωτήσαμε σε αλλεπάλληλες (14) ερωτήσεις τον Ιούνιο τους αρμόδιους Υπουργούς να μας πουν πόσα και ποια δημόσια νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου εποπτεύουν. Να μας πουν ποιο ακριβώς είναι το έργο τους, ποια ποσά δαπανώνται γι’ αυτό, εάν είναι αναγκαία η διατήρησή τους και πόσους υπαλλήλους απασχολούν.

Η περιφρόνησή τους προς τις κοινοβουλευτικές αρχές μαζί με το προφανές διοικητικό τους έλλειμμα δεν αποτυπώνονται μόνο σ’ εκείνους που απαξίωσαν ν’ απαντήσουν αλλά και στις απαντήσεις των 8 Υπουργών που φιλοτιμήθηκαν να απαντήσουν: κάποιοι εξ αυτών μας δήλωσαν εκτός από τον αριθμό των ΝΠΙΔ και τις αρμοδιότητές τους (4)- όχι, το πραγματικό έργο τους, εννοείται!- και κάποιοι άλλοι (7) και το ύψος της επιχορήγησης (εννοείται, ξανά, όχι για το αν τα λεφτά της επιχορήγησης πιάνουν τόπο- απλώς και μόνο ότι υπάρχει επιχορήγηση).

Εμείς θα συνεχίζουμε να ρωτάμε: Υπάρχει κανείς στην κυβέρνηση που να μπορεί να μας πει τι δουλειά κάνουν και γιατί πληρώνονται 1674 άνθρωποι που δουλεύουν στα ΝΠΙΔ και το status τους αναφέρεται στην απογραφή ως «αδιευκρίνιστο – λοιπές περιπτώσεις»; Αν δε θέλουν να απαντήσουν σε μας, ας απαντήσουν στους πενόμενους Έλληνες και στους εξαθλιωμένους συνταξιούχους…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπ. Εργασίας: Η Ν.Δ. επαναλαμβάνει τα ίδια ψεύδη

«Επαναλαμβανόμενα ψεύδη» καταλογίζει στο υπουργείο Εργασίας στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δήλωση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Βρούτση για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και με φόντο τη δημοσιοποίηση της νέας έκθεσης του ΚΕΑΟ. «Για πολλοστή φορά η Ν.Δ. και τα ΜΜΕ που την ακολουθούν επαναλαμβάνουν τα ίδια ψεύδη.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *