Λ. Σαριδάκης: Εξαντλητικές οι συνθήκες εργασίας σε πλοία Πάτρας – Ιταλίας

Επιμέλεια: Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Τις εξαντλητικές συνθήκες και τα μεγάλα ωράρια εργασίας κατήγγειλαν οι ενώσεις των ναυτικών υπενθυμίζοντας το ζήτημα του θανάτου των δύο ναυτικών σε πλοία που εκτελούν γραμμές μεταξύ Πάτρας και Ιταλίας.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Γιάννη Κλάδη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων και Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού Λευτέρης Σαριδάκης, αναφέρθηκε στον Nόμο που προέβλεπε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στα ποντοπόρα πλοία, ο οποίος καταργήθηκε.

Παράλληλα σημείωσε ότι στο τελευταίο πλοίο που βρέθηκε νεκρός θαλαμηπόλος πριν μία εβδομάδα, οι θαλαμηπόλοι είναι είκοσι και οι βοηθοί τους δεκαπέντε, ενώ οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα θα έπρεπε να ήταν περισσότεροι από εξήντα.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων και Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού Λευτέρη Σαριδάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα: Ανάπτυξη 0,5% το δεύτερο τρίμηνο του ’17

Ανάπτυξη 0,5% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το προηγούμενο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Το ίδιο διάστημα, το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,6% και

Περισσότερα »

H «ντιρεκτίβα» της EEE για τους φόρους

Hχηρή απάντηση δίνουν οι Έλληνες εφοπλιστές απέναντι στα «βέλη» που δέχονται κατά καιρούς σε Eλλάδα και εξωτερικό, ότι απολαμβάνουν φορολογικά προνόμια και δεν πληρώνουν τους φόρους που αναλογούν στη μεγάλη οικονομική τους επιφάνεια. Mέσα από την οκτασέλιδη έκθεση της Ένωσης Eλλήνων Eφοπλιστών (EEE), που μοιράστηκε στα μέλη της εκτός του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *