Λ. Σαριδάκης: Εξαντλητικές οι συνθήκες εργασίας σε πλοία Πάτρας – Ιταλίας

Επιμέλεια: Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Τις εξαντλητικές συνθήκες και τα μεγάλα ωράρια εργασίας κατήγγειλαν οι ενώσεις των ναυτικών υπενθυμίζοντας το ζήτημα του θανάτου των δύο ναυτικών σε πλοία που εκτελούν γραμμές μεταξύ Πάτρας και Ιταλίας.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Γιάννη Κλάδη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων και Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού Λευτέρης Σαριδάκης, αναφέρθηκε στον Nόμο που προέβλεπε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στα ποντοπόρα πλοία, ο οποίος καταργήθηκε.

Παράλληλα σημείωσε ότι στο τελευταίο πλοίο που βρέθηκε νεκρός θαλαμηπόλος πριν μία εβδομάδα, οι θαλαμηπόλοι είναι είκοσι και οι βοηθοί τους δεκαπέντε, ενώ οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα θα έπρεπε να ήταν περισσότεροι από εξήντα.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων και Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού Λευτέρη Σαριδάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΞΕΕ: Επιστολή σε ΥΠΟΙΚ για τους πτωχεύσαντες τουριστικούς οργανισμούς

Tην αλλαγή της φορολογικής αντιμετώπισης των τιμολογίων που έχουν ήδη εκδοθεί επί πιστώσει από ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας προς τους πτωχεύσαντες τουριστικούς οργανισμούς, ενώ εκκρεμεί η εξόφλησή τους, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του[…]

Περισσότερα »

Ολοταχώς για συμφωνία με βαρύ τίμημα – Ανοιχτά θέματα μόνο στο εργασιακό

Έτοιμη να κάνει την τελική υποχώρηση και στο εργασιακό για να κλείσει τουλάχιστον την τεχνική συμφωνία εμφανίζεται η Κυβέρνηση, αφού οι επαφές των τελευταίων ημερών με τους δανειστές δείχνουν ότι αν δεν κλείσει το θέμα μέχρι και τις 7 Απριλίου, πλέον κανείς δεν θα μπορεί να ορίσει νέο χρονικό ορόσημο.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *