Λ. Σαριδάκης: Εξαντλητικές οι συνθήκες εργασίας σε πλοία Πάτρας – Ιταλίας

Επιμέλεια: Θοδωρής Ασβεστόπουλος

Τις εξαντλητικές συνθήκες και τα μεγάλα ωράρια εργασίας κατήγγειλαν οι ενώσεις των ναυτικών υπενθυμίζοντας το ζήτημα του θανάτου των δύο ναυτικών σε πλοία που εκτελούν γραμμές μεταξύ Πάτρας και Ιταλίας.

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα και τον Γιάννη Κλάδη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων και Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού Λευτέρης Σαριδάκης, αναφέρθηκε στον Nόμο που προέβλεπε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στα ποντοπόρα πλοία, ο οποίος καταργήθηκε.

Παράλληλα σημείωσε ότι στο τελευταίο πλοίο που βρέθηκε νεκρός θαλαμηπόλος πριν μία εβδομάδα, οι θαλαμηπόλοι είναι είκοσι και οι βοηθοί τους δεκαπέντε, ενώ οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα θα έπρεπε να ήταν περισσότεροι από εξήντα.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων και Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού Λευτέρη Σαριδάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β. Κονστάντσιο: Υπερβολική η λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα…

H λιτότητα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα με τα μνημόνια ήταν υπερβολική και τα δύο πρώτα προγράμματα υποεκτίμησαν το κόστος της προσαρμογής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Περισσότερα »

ΕΥΔΑΠ: Απέσπασε το βραβείο καλύτερης εταιρείας του Δημοσίου

Το 2ο Επιχειρηματικό Βραβείο στην κατηγορία «Βραβείο Καλύτερης Εταιρείας του Δημοσίου» απέσπασε η ΕΥΔΑΠ στην εκδήλωση «Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα», που διοργάνωσε για 15η συνεχή χρονιά η

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *