Λαφαζάνης: ΕΝΦΙΑ και μνημόνια δεν βελτιώνονται, καταργούνται

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άλλα και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε με γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΠΕ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζανης, με αιχμή τον ΕΝΦΙΑ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «τα ψέματα και οι ψεύτικες υποσχέσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο κι έχουν πρωτοφανώς εξελιχθεί στο σήμα κατατεθέν της κυβερνητικής πορείας» και πως «η κατάργηση ενός παράλογου και φεουδαρχικού φόρου, όπως ο ΕΝΦΙΑ, επιβάλλεται πολύ περισσότερο για λόγους ανάσας στην οικονομία και αναπτυξιακής ώθησης, αφού αυτή η κατάργηση, όχι μόνο θα τονώσει τη λαϊκή ζήτηση, αλλά θα αποτελέσει κι ένα ισχυρό κίνητρο, που, μαζί με σειρά άλλων μέτρων, συνιστά θεμελιώδη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της κτηματαγοράς και της οικοδομής».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ αναφέρει επίσης: «Θέλω να τονίσω ότι παράλληλα με την πολιτική αηδία που μου προκαλεί η χυδαία πολιτική εξαπάτηση του Τσίπρα και των θεσιθήρων υπουργών του, αισθάνομαι εξίσου απέχθεια ακούγοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη να υπόσχεται ότι θα μειώσει κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του». Προσθέτει: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει ψηφίσει με χέρια και πόδια δύο μνημόνια, συμπεριλαμβανομένου του τρίτου μνημονίου του Τσίπρα, έχει συμφωνήσει με την αναγκαιότητα του πρώτου μνημονίου του ΓΑΠ και έχει ψηφίσει με ιδιαίτερο ζήλο δύο φορές στη Βουλή τον ΕΝΦΙΑ, μία με κυβέρνηση ΝΔ και την άλλη με κυβέρνηση Τσίπρα, θα ήταν προτιμότερο να σιωπά και αν είναι δυνατόν να προβαίνει σε στοιχειώδη αυτοκριτική».

«Τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο ανάσας, ελπίδας και προοπτικής για τη χώρα μας και τον λαό μας προτείνει η ΛΑΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, μετάβασης στο εθνικό νόμισμα και ρήξης με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ» καταλήγει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΕ: «Καλύφθηκε η περισσότερη διαδρομή – Κοντά πια σε συμφωνία»

Χωρίς συμφωνία, αλλά με πρόοδο στα περισσότερα θέματα, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση και το γεύμα που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στελέχη των δανειστών. Εκτός από την 5η αξιολόγηση στο τραπέζι έπεσε και η επόμενη μέρα του ελληνικού προγράμματος. Ο πρωθυπουργός συνάντησε πρώτα[…]

Περισσότερα »

Διαπραγμάτευση με εσωτερική διαφωνία των δανειστών 

Ο υπουργός Οικονομικών, όταν ρωτήθηκε -καθώς έμπαινε το πρωί στο υπουργείο του- αν υπάρχει ρήξη με τους δανειστές και εταίρους απάντησε (δύο φορές) ότι «Υπάρχει διαπραγμάτευση». Ταυτόχρονα δήλωσε ότι «το 23% ΦΠΑ δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί». Τι δήλωσε σε ραδιοσταθμό για το capital control, για τον ΕΝΦΙΑ, τη δόση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *