Λαφαζάνης: ΕΝΦΙΑ και μνημόνια δεν βελτιώνονται, καταργούνται

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άλλα και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε με γραπτή του δήλωση ο γραμματέας της ΠΕ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζανης, με αιχμή τον ΕΝΦΙΑ.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «τα ψέματα και οι ψεύτικες υποσχέσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο κι έχουν πρωτοφανώς εξελιχθεί στο σήμα κατατεθέν της κυβερνητικής πορείας» και πως «η κατάργηση ενός παράλογου και φεουδαρχικού φόρου, όπως ο ΕΝΦΙΑ, επιβάλλεται πολύ περισσότερο για λόγους ανάσας στην οικονομία και αναπτυξιακής ώθησης, αφού αυτή η κατάργηση, όχι μόνο θα τονώσει τη λαϊκή ζήτηση, αλλά θα αποτελέσει κι ένα ισχυρό κίνητρο, που, μαζί με σειρά άλλων μέτρων, συνιστά θεμελιώδη προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της κτηματαγοράς και της οικοδομής».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ αναφέρει επίσης: «Θέλω να τονίσω ότι παράλληλα με την πολιτική αηδία που μου προκαλεί η χυδαία πολιτική εξαπάτηση του Τσίπρα και των θεσιθήρων υπουργών του, αισθάνομαι εξίσου απέχθεια ακούγοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη να υπόσχεται ότι θα μειώσει κατά 30% τον ΕΝΦΙΑ στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του». Προσθέτει: «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει ψηφίσει με χέρια και πόδια δύο μνημόνια, συμπεριλαμβανομένου του τρίτου μνημονίου του Τσίπρα, έχει συμφωνήσει με την αναγκαιότητα του πρώτου μνημονίου του ΓΑΠ και έχει ψηφίσει με ιδιαίτερο ζήλο δύο φορές στη Βουλή τον ΕΝΦΙΑ, μία με κυβέρνηση ΝΔ και την άλλη με κυβέρνηση Τσίπρα, θα ήταν προτιμότερο να σιωπά και αν είναι δυνατόν να προβαίνει σε στοιχειώδη αυτοκριτική».

«Τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο ανάσας, ελπίδας και προοπτικής για τη χώρα μας και τον λαό μας προτείνει η ΛΑΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, μετάβασης στο εθνικό νόμισμα και ρήξης με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ» καταλήγει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η πρόταση Μητσοτάκη για ανάπτυξη είναι ένα νέο δάνειο»

Της Λιάνας Γουγή…. «Η κυβέρνηση είναι απολύτως συνεπής όσων αφορά τις δεσμεύσεις της, του Σεπτεμβρίου , προς τον ελληνικό λαό», δήλωσε στο «Κανάλι 1» ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. «Ευτυχώς που δεν έχουμε Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, γιατί τώρα θα ήμασταν σε τραγική κατάσταση» , επισήμανε ο κ.[…]

Περισσότερα »

“Ο άνθρωπος που οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη προφυλακίστηκε…”

Πλήθος σχολίων για ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, όπως την αποχώρηση επιχειρήσεων από τη χώρα, το ονοματολογικό αλλά και τις ελληνογερμανικές σχέσεις στις σελίδες του γερμανόφωνου Τύπου.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *