Λαϊκές αγορές: Αναβρασμός για τα νέα μέτρα

Αναβρασμός επικρατεί στις λαϊκές αγορές καθώς τα νέα μέτρα δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πωλητών, των παραγωγών και των καταναλωτών.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη συνάντηση στο αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να διευκρινιστεί το πώς ακριβώς θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές ώστε να παραμείνουν ανοιχτές και να διατηρηθεί η υγειονομική ασφάλεια.

Αυτό δήλωσε, νωρίτερα, στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 904 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, ο πρόεδρος στην Ά Λαϊκή Αγορά Πειραιά, Δημήτρης Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι η απόσταση των 3 μέτρων μεταξύ των πάγκων δεν βοηθάει ουσιαστικά αφού ο κόσμος δεν κινείται ανάμεσα στους πάγκους, αλλά συγκεντρώνεται μπροστά από αυτούς.

Οι πωλητές, πρόσθεσε, τηρούν τα όλα υγειονομικά μέτρα δηλ. μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, επισημαίνοντας ότι καλύτερη λύση ώστε να μην χάσουν μεροκάματα τόσο οι πωλητές όσο και οι παραγωγοί είναι η λειτουργία των αγορών με το 50% και όχι το «σπάσιμο» τους σε παράλληλους δρόμους.

Ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων τόνισε την αναγκαιότητα να παραμείνουν ανοιχτές οι λαϊκές αγορές εκτιμώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει μεγάλος συνωστισμός στα σουπερ μάρκετ, γεγονός που θα ζημιώσει και τους καταναλωτές αφού οι λαϊκές αγορές έχουν χαμηλότερες τιμές και όπως ξεκαθάρισε δεν πρόκειται να αυξηθούν παρά την λειτουργία με το 50% των πάγκων.

Ο Πρόεδρος την Ά Λαϊκή Πειραιά, αποκάλυψε παράλληλα ότι προ των πυλών βρίσκεται νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, με το οποίο προβλέπεται ν’ αλλάξει η δομή των λαϊκών αγορών στα ευρωπαϊκά πρότυπα.  Το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Αττικής και των Ομοσπονδιών πωλητών – παραγωγών.

Της Κ. Πετούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις φυλακές Τρίπολης ο 49χρονος πρώην ναυαγοσώστης

Της Δέσποινας Φίκαρη… Στις φυλακές Τρίπολης οδηγείται ο 49χρονος πρώην ναυαγοσώστης, ο οποίος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, έχοντας στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Ο 49χρονος – κατά την απολογία του στην 22η τακτική ανακρίτρια παραδέχθηκε την κατοχή του υλικού παιδικής πορνογραφίας, αλλά ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε έχει προσεγγίσει σεξουαλικά παιδιά.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *