Le Monde για Ρένα Δούρου: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε φάση διακυβέρνησης -Αντιμέτωπη με τη δοκιμασία της εξουσίας

Αφιέρωμα στη νέα περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, πραγματοποίησε η γαλλική εφημερίδα Le Monde, τονίζοντας ότι μέσω της πρώην βουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με την δοκιμασία της εξουσίας.

«Η νέα επικεφαλής της Αττικής, Ρένα Δούρου, υιοθετεί έναν συγκεκριμένο και μετριοπαθή λόγο» γράφει η ανταποκρίτρια της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, που παρατηρεί επίσης ότι η νέα περιφερειάρχης Αττικής έχει γίνει «το σύμβολο της ριζοσπαστικής Αριστεράς εν δράσει, αντιμέτωπη με τη δοκιμασία της εξουσίας».

«Η Ρένα Δούρου επικεφαλής της Περιφέρειας, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε φάση διακυβέρνησης για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας», γράφει η Αντεά Γκιγιό, ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα.

«Η Ρένα Δούρου δημιούργησε την έκπληξη, κερδίζοντας στις 25 Μαΐου με 50.8% τον απερχόμενο περιφερειάρχη, έναν σοσιαλιστή που είχε την υποστήριξη της κυβέρνησης συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά.

“Ο δύσκολος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας είναι αυτός της ευθύνης και όχι της εξουσίας, και το καθήκον αυτού του νέου περιφερειακού συμβουλίου είναι να υπηρετήσει την ανάπτυξη” δήλωσε», γράφει η εφημερίδα.

«Ωστόσο, μπορεί η νέα περιφερειάρχης να διεκδικεί χωρίς επιφυλάξεις την κομματική της ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ετοιμάζεται να διοικήσει με πολύ σωφροσύνη», σημειώνει η δημοσιογράφος.

«Η 39χρονη υιοθετεί έναν συγκεκριμένο λόγο, αναφέρεται σε επενδύσεις – εφαλτήρια για την τροφοδότηση μίας δυναμικής ανάπτυξης, “δημιουργώντας πόλους δυνατοτήτων που θα συνδέουν πανεπιστήμια, νέους επιχειρηματίες και εμπορικά επιμελητήρια’. Θέλει να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία, δημιουργώντας θέση αντιπεριφερειάρχη που θα ανατρέψει τις διοικητικές διαδικασίες στο Διαδίκτυο, σκοπεύει να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πολιτιστική δράση και να αναθεωρήσει της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Αναφερόμενη στο νέο ΕΣΠΑ, η δημοσιογράφος παρατηρεί: «στην περίπτωση που μέρος των κονδυλίων αυτών έχει ήδη διατεθεί στη διάρκεια των τριών μεταβατικών μηνών, μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, η Ρένα Δούρου πήρε ήδη πρωτοβουλία: “Έστειλα επιστολή στον Γιοχάνες Χαν, επισημαίνοντάς του ότι επιφυλάσσομαι του δικαιώματός μου να αναθεωρήσω την κατανομή των κονδυλίων ανάλογα με τις δικές μου προτεραιότητες’, εξηγεί η ίδια».

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ελπίδα Παντελάκη για τους υποψήφιους Δημάρχους

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Ριζοσπάστης η υποψήφια Δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη αναφέρθηκε στους συνυποψήφιους της Δημάρχους τονίζοντας ότι: “Καμία σχέση δεν έχουν με τον κόσμο της βιοπάλης και του αγώνα για επιβίωση. Δικός τους κόσμος είναι το κοινό τους όραμα για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Διαφέρουν[…]

Περισσότερα »

Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ Παπανικολάου στο Δ. Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας σε Δήμους της Αττικής, ξεκινούν δωρεάν εξετάσεις (μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ) για τις Δημότισσες Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Στόχος του[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *