Λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, η Προγραμματική Σύμβαση για την Πράξη «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης».

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η οργάνωση προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, μέσω των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου, προγράμματα τα οποία θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και θα υπάρχει εκτενέστερη ενημέρωση γι’ αυτά, καθώς και για την περίοδο εγγραφών.

Τα εν λόγω προγράμματα που είχαν διακοπεί τα τελευταία χρόνια και πρόκειται να επαναλειτουργήσουν, απευθύνονται σε ενήλικες ανέργους και εργαζόμενους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής νέους, φοιτητές κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Κεντρικός στόχος των Κ.Δ.Β.Μ. αποτελεί η καλλιέργεια και ανάπτυξη των βασικών ικανοτήτων διά βίου μάθησης (π.χ. επικοινωνία σε ξένες γλώσσες, μαθητική ικανότητα, ψηφιακή ικανότητα, κοινωνικές δεξιότητες και ικανότητες, επιχειρηματικότητα κ.λπ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα οι δημαιρεσίες στο Δήμο Πειραιά

Η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά , της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,  πραγματοποιείται  , στις 10.30 π.μ., στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαδικασία διεξάγεται σύμφωνα με τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 και την υπ’ αρ. 43/2014 εγκύκλιο του[…]

Περισσότερα »

Καλλιτεχνικές δημιουργίες στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη

Με εκθέσεις ζωγραφικής, κεραμικής,χαρακτικής, συναυλίες, χορευτικές παραστάσεις θα γεμίσουν τα θέατρα του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη στο πλαίσιο των «Καλλιτεχνικών Δημιουργιών» που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου απο τις 22 Μαϊου έως τις 18 Ιουνίου. Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ένα απο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *