Λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, η Προγραμματική Σύμβαση για την Πράξη «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης».

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η οργάνωση προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, μέσω των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου, προγράμματα τα οποία θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και θα υπάρχει εκτενέστερη ενημέρωση γι’ αυτά, καθώς και για την περίοδο εγγραφών.

Τα εν λόγω προγράμματα που είχαν διακοπεί τα τελευταία χρόνια και πρόκειται να επαναλειτουργήσουν, απευθύνονται σε ενήλικες ανέργους και εργαζόμενους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής νέους, φοιτητές κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Κεντρικός στόχος των Κ.Δ.Β.Μ. αποτελεί η καλλιέργεια και ανάπτυξη των βασικών ικανοτήτων διά βίου μάθησης (π.χ. επικοινωνία σε ξένες γλώσσες, μαθητική ικανότητα, ψηφιακή ικανότητα, κοινωνικές δεξιότητες και ικανότητες, επιχειρηματικότητα κ.λπ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Κοινωνική (11/4)

Mε κεντρικό θέμα τις αλλαγές στη δομή του ΙΚΑ Πειραιά κυκλοφορεί το σημερινό φύλλο της εφημερίδας Κοινωνική Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Καλιφόρνια: Οι αγνοούμενοι ξεπέρασαν τους 1.000 – 17 Νοεμβρίου 2018 Πτώση της θερμοκρασίας με χιόνια και βροχές – 17 Νοεμβρίου 2018 Πολυτεχνείο: Κορυφώνονται[…]

Περισσότερα »

Η Συνεργασία της Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη θα γκρεμίσει την κρίση

«Μέσα από τη συνεργασία που έχει ήδη ξεκινήσει ανάμεσα στην Αυτοδιοίκηση της Ελλάδας και της Γερμανίας, μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε σε πιο ουσιαστικές δράσεις. Σε συνεργασίες και συνέργειες με εταίρους Δήμους από τη Γερμανία και την Ελλάδα, αλλά και με  ιδιώτες επενδυτές της χώρας σας, που διαθέτει ως οικονομία όχι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *