Λειτουργία των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, η Προγραμματική Σύμβαση για την Πράξη «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης».

Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η οργάνωση προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, μέσω των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου, προγράμματα τα οποία θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και θα υπάρχει εκτενέστερη ενημέρωση γι’ αυτά, καθώς και για την περίοδο εγγραφών.

Τα εν λόγω προγράμματα που είχαν διακοπεί τα τελευταία χρόνια και πρόκειται να επαναλειτουργήσουν, απευθύνονται σε ενήλικες ανέργους και εργαζόμενους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής νέους, φοιτητές κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Κεντρικός στόχος των Κ.Δ.Β.Μ. αποτελεί η καλλιέργεια και ανάπτυξη των βασικών ικανοτήτων διά βίου μάθησης (π.χ. επικοινωνία σε ξένες γλώσσες, μαθητική ικανότητα, ψηφιακή ικανότητα, κοινωνικές δεξιότητες και ικανότητες, επιχειρηματικότητα κ.λπ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεάν φοίτηση στο ΔΙΕΚ Τζανείου (ηχητικό)

Της Κωνσταντίνας Πετούση…  Το όνειρο της επαγγελματικής αποκατάστασης αλλά και της ανθρώπινης προσφοράς, σε μία δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, υλοποιεί  το μητροπολιτικό θεραπευτήριο του Πειραιά, το Τζάνειο Νοσοκομείο. Το ΔΙΕΚ (δημόσιο ΙΕΚ) που λειτουργεί εντός του νοσοκομείου από το 2015, δίνει την δυνατότητα σπουδών στην ειδικότητα του βοηθού νοσηλευτή,[…]

Περισσότερα »

Ξανά… στο προσκήνιο η σύζευξη Σαλαμίνας – Περάματος

Της Γιώτας Φλώρου… Ξανά στο προσκήνιο έρχεται το έργο της υποθαλάσσιας σύζευξης Σαλαμίνας-Περάματος, με τη δήμαρχο Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου να προτείνει την διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε να εκφράσουν την άποψή τους οι κάτοικοι της Σαλαμίνας. «Η σύζευξη είναι ένα μεγάλο και μακρόπνοο έργο. Ακούγεται πολλά χρόνια αλλά συνεχώς αναβάλλεται», δήλωσε στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *