Λέσβος: Αποκλεισμός περιοχής που επιτάχθηκε για νέα δομή μεταναστών

Τη θέση Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου, η οποία επιτάχθηκε προκειμένου να κατασκευασθεί εκεί δομή διαμονής μεταναστών και προσφύγων, απέκλεισαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής πολίτες, αυτοκίνητα, αλλά και μηχανήματα του δήμου Δυτικής Λέσβου.

Στη θέση Διαβολόρεμα στην εθνική οδό Μυτιλήνης – Καλλονής, όσο και στην περιοχή Παναγιά Τριχερούσα στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης – Μανταμάδου, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κτηνοτρόφους που διατηρούν εκεί εγκαταστάσεις.

Αντιθέτως, απαγορεύεται η διέλευση ακόμα και των απορριμματοφόρων που κινούνται προς τον παρακείμενο στη συγκεκριμένη θέση Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α), κάτι που μεταφράζεται σε κλείσιμο του ΧΥΤΑ όσο τουλάχιστον διαρκεί ο αποκλεισμός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αποκλεισμός της θέσης θα διαρκέσει κατ’ αρχάς 48 ώρες και είναι συμβολικός, αλλά και προειδοποιητικός, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Στο μεταξύ, επιστολή, που συνοδεύεται από σχετικό φωτογραφικό υλικό, στάλθηκε σήμερα από την Κοινότητα του Μανταμάδου στο γραφείο του πρωθυπουργού, σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, στον περιφερειάρχη, στους βουλευτές του νομού, στους δημάρχους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης, στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και στους αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΣ, και της ΑΣΔΕΝ.

Στην επιστολή περιέχεται απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας, σύμφωνα με την οποία η επιταγμένη ζώνη για τη δημιουργία δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση Καράβα – Καβακλή Μανταμάδου αποτελεί χώρο μεγάλης στρατιωτικής σημασίας περιλαμβάνει δε σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

«Αυτόν, λοιπόν, το χώρο επιτάσσει η κυβέρνηση για την νέα δομή. Θα θέλαμε να σκεφτεί η ελληνική κυβέρνηση, αν γνώριζε πόσο σημαντικής στρατιωτικής σημασίας ήταν ο χώρος που επίτασσε. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν το γνώριζε και με βάση τα καινούργια στοιχεία που προσκομίζουμε θα προβεί σε άρση της απόφασής της» καταλήγει η επιστολή της Κοινότητας Μανταμάδου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η γνώση είναι δύναμη, και είναι στο χέρι μου, στο χέρι σου, στο χέρι μας

Αγαπώ τα σκυλιά, μ’εκνευρίζουν οι γάτες, τρώω γουρούνια,κότες, αρνιά και πρόβατα, φοράω κροκόδειλους,αλεπούδες και αγελάδες. Πριν δύο χρόνια περίπου, συνέβη ένα γεγονός που κατάφερε να αλλάξει όλη μου τη ζωή, προς το καλύτερο, και αυτό είναι που πρόκειται να σας διηγηθώ παρακάτω. Μπροστά μου έχω ένα λαχταριστό πιάτο με σουτζουκάκια[…]

Περισσότερα »

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης

Επιστρέφονται από αύριο Μ. Τετάρτη,με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη Γιάννη Πανούση -αφού προηγουμένως καταβληθεί το ανάλογο χρηματικό πρόστιμο- οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας των οχημάτων για τη διευκόλυνση των εκδρομέων του Πάσχα. Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *