Λέσβος: Μπλόκο πολιτών στους δρόμους προς επιταγμένη περιοχή

Δράση ανέλαβαν σήμερα Δευτέρα από το πρωί στη Λέσβο ομάδες περιφρούρησης πολιτών που έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στην επιταγμένη περιοχή Καβακλή- Καράβας του Μανταμάδου, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί η νέα δομή για την παραμονή προσφύγων και μεταναστών.

Με φορτηγά και μηχανήματα βαρέως τύπου απέκλεισαν τις εισόδους των δρόμων, επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται εκεί.

Από το πρωί μαθητές κατέλαβαν το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου του Μανταμάδου, διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή της νέας δομής.

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λαϊκή συνέλευση στο χωριό της Αγίας Παρασκευής, σε κατοίκους του οποίου ανήκει μεγάλο μέρος της επιταχθείσας έκτασης.

Με σημερινή ανακοίνωση, η δημοτική αρχή Μυτιλήνης δηλώνει παρούσα «στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από κοινού με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλήρης ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού με την κακοκαιρία να επιμένει για 7η ημέρα

Με επίκεντρο τα όποια προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τα καιρικά φαινόμενα  που έπληξαν έντονα την Αλόννησο και την Εύβοια, και ιδιαίτερα την Κύμη, συνεχίζεται να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ενεργοποίηση όλων των συνδυασμένων δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού και[…]

Περισσότερα »

Απόφαση Τσακαλώτου-Σκουρλέτη για το Μητρώο Πολιτών

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης,εξέδωσαν Κοινή Υπουργική Απόφαση (και θα ακολουθήσει Πρωτόκολλο Συνεργασίας) για τη φιλοξενία, εγκατάσταση και λειτουργία του Μητρώου Πολιτών στο Κέντρο Δεδομένων και Εφαρμογών του υπουργείου Οικονομικών, που στεγάζεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *