Λιανικό εμπόριο: Αύξηση 8,3% στον δείκτη μισθών και ημερομισθίων

Αύξηση 8,3% σημείωσε ο δείκτης μισθών και ημερομισθίων στο λιανικό εμπόριο της χώρας το α’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2018 παρουσίασε μείωση 23,6%.

Σύμφωνα επίσης με τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ:

*Ο γενικός δείκτης απασχολούμενων ατόμων στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε μείωση 1% το α’ τρίμηνο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2018 σημείωσε μείωση 1%.

*Ο δείκτης ωρών εργασίας παρουσίασε αύξηση 0,6% το α’ τρίμηνο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2018 εμφάνισε μείωση 1,9%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης απασχολούμενων ατόμων παρουσίασε μείωση 0,2% το α’ τρίμηνο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ’ τριμήνου 2018, ενώ ο δείκτης ωρών εργασίας σημείωσε μείωση 0,1% και ο δείκτης μισθών και ημερομισθίων παρουσίασε αύξηση 1,1%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η διευθέτηση των οφειλών στα ΚΕΥΔ

Για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχουν τα Κέντρα Υποστήριξης και Ενημέρωσης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) μίλησε στο Κανάλι 1 ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους του υπουργείου Οικονομίας Φώτης Κουρμούσης. Ο κ. Κουρμούσης ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας των Κέντρων, σε ποιους απευθύνεται και πως μπορούν με τον καλύτερο τρόπο να διευθετήσουν τις[…]

Περισσότερα »

Η Αθήνα «φλέγεται» αλλά οι δανειστές βάζουν όρους

Πολιτική και οικονομία «έμπλεξαν τις γραμμές τους», όμως οι δανειστές συνεχίζουν κανονικά την δουλειά τους: Ήδη στο γερμανικό Κοινοβούλιο η έκθεση των δανειστών και οι όροι τους για την δίμηνη παράταση του Μνημονίου, ενώ και τα τεχνικά κλιμάκια …έχουν τις απαιτήσεις τους. Για να λάβει η Αθήνα το «πράσινο φως»[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *