Λίγα βήματα πριν από το Eυρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει πρόταση στα κράτη μέλη εντός του Μαρτίου για την εισαγωγή ενός ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους ταξιδιώτες εντός της κοινοτικής επικράτειας. Αυτό προκύπτει από τη συζήτηση που είχε τη Δευτέρα η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λαϊεν με Γερμανούς χριστιανοδημοκράτες ευρωβουλευτές, ενώ έρχεται ως συνέχεια της σχετικής συζήτησης της περασμένης εβδομάδας σε επίπεδο ευρωπαίων ηγετών.

Όπως ανέφερε η ευρωπαία αξιωματούχος, θα πρέπει μέσα στους επόμενους μήνες να καθοριστούν οι τεχνικές απαιτήσεις για το πιστοποιητικό, ώστε να είναι αναγνωρίσιμο με ενιαίο τρόπο από τις αρμόδιες εθνικές αρχές. Πάντως, διευκρίνισε ότι για να πετύχει το εγχείρημα θα πρέπει να γίνει αποδεκτό προηγουμένως από όλα τα κράτη μέλη.

Η κ. Φον ντερ Λάϊεν, είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη αμέσως με την τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών, ότι η εισαγωγή του πιστοποιητικού θα μπορούσε να συμφωνηθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, χρόνος που απαιτείται ώστε να προετοιμαστούν και οι τεχνικές προδιαγραφές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εισαγωγή ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού κέρδισε σημαντικό έδαφος στη διάρκεια της συνεδρίασης των ηγετών με αποτέλεσμα το θέμα να συμπεριληφθεί και στα συμπεράσματα της συνόδου, όπου ζητήθηκε να συνεχιστούν οι εργασίες σε τεχνοκρατικό και διπλωματικό επίπεδο για μια κοινή προσέγγιση των κρατών μελών.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκό Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει νέα συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση των ηγετών στις 25 και 26 Μαρτίου, ενώ μέχρι τότε θα έχει υποβληθεί η σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

DW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Β. Σόιμπλε: Περισσότερα χρήματα για το προσφυγικό

Η ΕΕ πρέπει να χορηγήσει περισσότερους πόρους για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τις Βρυξέλλες. “Χρειάζεται να επιλύσουμε τα προβλήματα και να μειώσουμε σημαντικά τη μαζική άφιξη μεταναστών. Χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα γι’αυτό”, σημείωσε.

Περισσότερα »

Πακιστάν: 25 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας φώναξε “Αλλαχού Ακμπάρ” (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος) και ανατινάχθηκε σε ένα γεμάτο κόσμο τέμενος στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 30 στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *