Μ. Γιαννάκος: Ληγμένο υγειονομικό υλικό στο Σισμανόγλειο

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου… 

Με ληγμένο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό προσφέρθηκαν υπηρεσίες υγείας και νοσηλείας στους ασθενείς του Σισμανόγλειου, από τους εργαζόμενους, στις 17 Φεβρουαρίου, ημέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου.  

Όπως κατήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία στα οποία κατά τις εφημερίες εξυπηρετούνται επείγοντα περιστατικά (μικροχειρουργικές επεμβάσεις, περιποιήσεις τραυμάτων κ.α.) χρησιμοποιήθηκε ληγμένο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό που έφεραν ημερομηνία λήξεως έως και οκτώ χρόνια πριν.

Από την άλλη πλευρά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Σισμανόγλειου, σε ανακοίνωση του, κάνει λόγο για μεμονωμένο γεγονός, κατηγορώντας την ΠΟΕΔΗΝ για συκοφαντικά ψεύδη, με τα οποία πλήττει σοβαρά την αξιοπιστία της Δημόσιας Υγείας και των Λειτουργών της.

Παράλληλα τονίζει ότι, «Πράγματι υπήρξε καταγγελία εργαζομένου για ληγμένα υλικά και βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Μιλώντας για το θέμα στο Κανάλι Ένα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, κάλεσε τη διοίκηση του νοσοκομείου να αποδεχτεί τις γκάφες της και να επιλύσει το πρόβλημα αντί να καταγγέλλει για προβοκάτσιες.

Σχετικά με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Σισμανόγλειου, ο κ. Γιαννάκος σημείωσε ότι τα συνδικάτα λειτουργούν με πλειοψηφίες και μειοψηφίες, υποστηρίζοντας ότι την συγκεκριμένη τοποθέτηση την επέβαλλε μία ισχυρή μειοψηφία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπερβάσεις του ορίου ενημέρωσης κοινού του όζοντος στην Αθήνα

Υπέρβαση του καταγράφηκε στις 2 το μεσημέρι σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας της Αθήνας. Συγκεκριμένα στις 2 το μεσημέρι στο σταθμό Λυκόβρυσης η τιμή του όζοντος ήταν 186 μg/m³ με όριο ενημέρωσης κοινού το 180 μg/m³ και όριο συναγερμού το 240 μg/m³. Από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής[…]

Περισσότερα »

Τα Παιδιά και τα ατυχήματα στην πασχαλινή περίοδο

Σειρά χρήσιμων συμβουλών για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων στην πασχαλινή περίοδο, όσον αφορά στα παιδιά, δίνει η πρόεδρος του Σωματείου “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, Natasha Clive Βρέκοσι.  Όπως λέει η ίδια, κατά την περίοδο των πασχαλινών εορτών, όπου τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, για να μην υπάρξουν απρόοπτα χρειάζεται σωστή επίβλεψη.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *