Λιμάνι Πειραιά: Ο Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των αστέγων

Από το πρωί βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού που μοιράζει ρουχισμό, τρόφιμα, αντισηπτικά, μάσκες και είδη υγιεινής σε άστεγους που έχουν εντοπιστεί να ζουν στα διάφορα σημεία του.

Μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, η τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αθηνά Κεντιστού, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μια διαρκής προσπάθεια από τον ΕΕΣ για την κάλυψη των αναγκών των ευάλωτων ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό τα τοπικά κλιμάκια του ΕΕΣ χαρτογραφούν τις περιοχές, εντοπίζουν τους άστεγους και εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη και προγραμματίζεται η ανάλογη δράση. Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση του Πειραιά, όπου το τοπικό κλιμάκιο είχε αναφέρει την ύπαρξη αστέγων στον χώρο του λιμανιού.

Όπως είπε η κ. Κεντιστού, από τις 10.30 το πρωί είχαν δοθεί 50 συσκευασίες σε άστεγους του λιμανιού και θα δοθούν άλλες 20 μέχρι το απόγευμα.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι κυρίως αποφυλακισμένοι, εξαρτώμενοι από ουσίες ή κάποιοι που ξέμειναν για διάφορους λόγους στην πόλη και οι περισσότεροι -παρόλο που τους το προτείνουν- δεν επιθυμούν να πάνε σε δομές και να στεγαστούν.

Γι’ αυτό ο ΕΕΣ έχει αναλάβει αυτές τις δράσεις ώστε να υπάρχει ένα δίκτυο βοήθειας και στήριξης σε αυτούς τους ανθρώπους.

Κ. Πετούση – Ν. Παρασκευάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Ασωπία Βοιωτίας

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ασωπία Βοιωτίας. Η φωτιά δεν απειλεί οικισμούς. Επί τόπου 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος ρίξεις νερού κάνουν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Πηγή:  www.skai.gr

Περισσότερα »

Το ζήτημα του μεταναστευτικού μέσα από τη συχνότητα του Καναλιού Ένα 90,4

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής  του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Γιώργο Φλωρέντη είχε ο πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά Παναγιώτης Αβραμίδης. Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα συνεννόησης και είχε ως στόχο την δημιουργία κοινής επικοινωνιακής στρατηγικής και συνεργασίας, σε ότι αφορά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *