Ληξιπρόθεσμες οφειλές 5,9 δισ ευρώ στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5,9 δισ ευρώ εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Από το συνολικό ποσό που ρυθμίστηκε, τα 4,3 δισ ευρώ αφορούν κεφάλαιο και το υπόλοιπο 1,4 δισ ευρώ αφορά προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Πρόκειται συνολικά για 580.609 φορολογούμενους και επιχειρήσεις που υπήχθησαν στη ρύθμιση των οφειλών τους σε έως 120 δόσεις.

Από αυτούς, οι 543.923 ήταν φυσικά πρόσωπα και 36.676 επιχειρήσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι από τον συνολικό αριθμό των ρυθμίσεων στο 14,31% το ποσό καταβλήθηκε εφάπαξ, ενώ στο 30% σε 120 δόσεις.

Από το συνολικό ύψος των οφειλών που ρυθμίστηκαν, στο 73,29% η εξόφληση θα γίνει σε 120 δόσεις.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η επόμενη ημέρα του «κινεζικού ντόμινο»

Μετά τη «Μαύρη Δευτέρα» από το «κινεζικό ντόμινο» η Λαϊκή (Κεντρική) Τράπεζα της Κίνας λειτουργώντας «πυροσβεστικά» την Τρίτη προσπάθησε να περιορίσει τις αναταράξεις στις αγορές. Σε αντίθεση με την Ασία, όπου χάθηκαν περί τα 2,7 δισ. ευρώ τις τελευταίες ημέρες, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τα χρηματιστήρια ανέκαμψαν, ενώ κέρδη[…]

Περισσότερα »

“Διασφαλισμένη η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών”

Η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών είναι διασφαλισμένη, διαβεβαίωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τονίζοντας πάντως την ανάγκη να έχει επιτυχή έκβαση το Eurogroup της Δευτέρας. Σε δηλώσεις του ειδικότερα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, τον οποίο και ενημέρωσε για τις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *