Μ. Μπεμπένης: Εργαζόμενοι της Τρ. Πειραιώς απειλήθηκαν με απόλυση αν απεργούσαν

Του Συμεών Πεϊμανίδη

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς, αντιδρώντας στην απόλυση εικοσιτεσσέρων συναδέλφων τους.

Νωρίτερα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, η οποία εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον των απολυμένων του ιδρύματος.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται και η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, που με μια σκληρή ανακοίνωση καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση.

Σχετική ερώτηση στους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσαν τέσσερις βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει, με ποια μέτρα σκοπεύει να ακυρώσει ή να αποτρέψει απολύσεις εργαζομένων στον τραπεζικό τομέα.

Ταυτόχρονα, καυστική είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, βάλλοντας κατά της διοίκησης της τράπεζας. Το Ε.Κ.Θ επισημαίνει στη σχετική του ανακοίνωση ότι με αυτή την κίνηση η τράπεζα καταπάτησε τη συμφωνία της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων με τη Διοίκηση, που προέβλεπε την εθελοντική μεταβίβαση των εργαζομένων στη νέα εταιρεία διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Δηλώσεις του προέδρου των συνδικαλιστών στο Κανάλι Ένα

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς Μανώλης Μπεμπένης, στο Κανάλι Ένα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου, εργαζόμενοι από τη Βόρεια Ελλάδα… προειδοποιήθηκαν πως, αν συμμετάσχουν στην απεργία, θα έχουν την ίδια τύχη με τους συναδέλφους τους.

Μάλιστα, ο κος. Μπεμπένης σημείωσε πως στον τραπεζικό κλάδο δεν έχουν γίνει μαζικές απολύσεις από την περίοδο της δικτατορίας και έπειτα.

Πάντως, από την πλευρά της η τράπεζα διευκρινίζει πως «πριν την καταγγελία των συμβάσεων, είχαν προηγηθεί, για περίπου ένα εξάμηνο, επανειλημμένες προσπάθειες εξεύρεσης λύσης».

Ακόμη, το ίδρυμα τονίζει πως η μετάβαση των εργαζομένων στην Intrum διασφάλιζε τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και προσέφερε bonus 9 μισθών, ενώ μετά τη μη αποδοχή του νέου καθεστώτος εργασίας από τους υπαλλήλους, προσφέρθηκε σε αυτούς και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλάβη σε δελφίνι – Επιστρέφει στον Πειραιά με 86 επιβάτες

Βλάβη παρουσιάστηκε στο υδροπτέρυγο FD 18 που είχε αναχωρήσει στις 2:15 από το λιμάνι του Πειραιά για Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες, Πόρτο Χέλι. Το ταχύπλοο στο οποίο επιβαίνουν 86 επιβάτες παρουσίασε αδυναμία ανύψωσης κατά τη συνήθη διαδικασία αποθαλάσσωσης κατά τον πλου του. Το Υδροπτέρυγο επιστρέφει με μικρή ταχύτητα στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι επιβάτες αναμένεται να[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *