Μ. Παπαδοπούλου: Όχι στη χρήση του ονόματος Μακεδονία για την ΠΓΔΜ η πάγια θέση των ΑΝΕΛ

Για μια διαπραγμάτευση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, έκανε λόγο η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,Μανταλένα Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι «η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πάγια, από την ίδρυσή τους, και είναι “όχι” στη χρήση του ονόματος “Μακεδονία” ή παραγώγου αυτού».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε: «Ας δούμε αν μπορούν και τα Σκόπια να αποδεχθούν τη συνταγματική αναθεώρηση και το erga omnes, γιατί είδαμε και τον Πρόεδρο των Σκοπίων χθες να λέει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί το erga omnes, για να δούμε αν μπορεί να οδηγηθεί όλη αυτή η διαπραγμάτευση σε λύση».

Ως προς το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της ΠΓΔΜ, τόνισε: «Ας έλθει μία λύση, αν έλθει, και ο τρόπος με τον οποίο θα υπερασπιστούμε τη θέση μας θα διαμορφωθει ανάλογα με τις εξελίξεις».

Επιπλεόν, επανέλαβε, ότι «οι ΑΝΕΛ δεν αποδέχονται τη χρήση του όρου “Μακεδονία” ή παραγώγου αυτού και η προϋπόθεση για όποιαδήποτε λύση είναι η συνταγματική αναθεώρηση, η αλλαγή του Συντάγματος, γιατί δεν υπάρχει ούτε μακεδονική εθνότητα, ούτε μακεδονική ταυτότητα, ούτε μακεδονική γλώσσα και βεβαίως η λύση να είναι erga omnes. Αυτά τα δύο είναι οι προϋποθέσεις που θέτει η ελληνική κυβέρνηση».

Όπως υποστήριξε, δεν πρόκειται να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, όπως «ο κ. Μητσοτάκης που είπε ότι είναι δύσκολη η λύση χωρίς χρήση του όρου “Μακεδονία”».

Επίσης, απέρριψε ότι οι ΑΝΕΛ «οχυρώνονται πίσω από τη μη εξεύρεση λύσης», σημειώνοντας ότι η θέση τους ήταν σαφής εξαρχής, πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Τέλος, ερωτηθείσα εάν το κόμμα θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια που έχουν εξαγγελθεί για το θέμα της ΠΓΔΜ, απάντησε πως «ο καθένας θα συμμετάσχει ανάλογα με το τι του υπαγορεύει η συνείδησή του. Εγώ συμμετείχα και θα συμμετάσχω ξανά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταμέρ Τσιλιγκίρ: Οι εξισλαμισμένοι Πόντιοι ανακαλύπτουν τις ρίζες τους

Του Θοδωρή Ασβεστόπουλου Την ομιλία με θέμα «Ο Πόντος σήμερα και οι Έλληνες που επέζησαν ως μουσουλμάνοι στον Πόντο», ανέπτυξε ο ερευνητής – συγγραφέας και ακτιβιστής, με καταγωγή από την Ματσούκα Τραπεζούντας, Ταμέρ Τσιλιγκίρ, κατά την διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας (6-8 Δεκεμβρίου). Ο κ. Τσιλιγκίρ[…]

Περισσότερα »

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές λόγω του Σκοπιανού

Την εκτίμηση ότι δεν θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές λόγω του ονοματολογικού ζητήματος της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές λόγω του Σκοπιανού» δήλωσε, στο περιθώριο ημερίδας στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα των Σκοπίων». Κατά τον κ. Γεωργιάδη, «δεν πρόκειται ο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *