Μ. Σχοινάς: Επιστρέφουν οι θεσμοί για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

«Σήμερα και αύριο» επιστρέφουν οι εκπρόσωποι των θεσμών για να συνεχίσουν την εργασία τους για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε πως η Επιτροπή καλωσορίζει τη «συναντίληψη» που πέτυχαν την περασμένη εβδομάδα οι τέσσερις θεσμοί και η οποία επιτρέπει την επιστροφή τους στην Αθήνα «στις αρχές αυτής της εβδομάδας». Ο ίδιος διευκρίνισε πως κάποιοι από τους εκπροσώπους των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα και κάποιοι αύριο.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους μας και είμαστε πεπεισμένοι πως λύσεις μπορούν να βρεθούν, όπως γινόταν πάντα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να διασφαλιστεί η συνέχιση της προόδου και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο ελληνικό πρόγραμμα», κατέληξε ο Μ. Σχοινάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Καμία δικαιολογία για να μην συζητηθούν τα μεσοπρόθεσμα”

Υπεραμύνθηκε των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί και προβλέπουν, μεταξύ άλλων, παράταση του παγώματος των συντάξεων μέχρι το 2022 αντί 2021, όπως προβλεπόταν αρχικά, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας ότι απορρίφθηκε στο Eurogroup το τελευταίο σχέδιο της ελληνικής πλευράς. «Είναι προφανές ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και έκανε[…]

Περισσότερα »

Πέτη Πέρκα: Διπλωματική αποτυχία η επίσκεψη Μητσοτάκη σε Τράμπ

«Οι συμφωνίες πρέπει να είναι σε πλαίσιο συνεργασίας, συμμαχιών και αλληλοϋποστήριξης των κρατών» διαμήνυσε μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» η βουλευτής του

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *