Μαχαιρίτσας και Πορτοκάλογλου ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου ξεκινούν την Παρασκευή (22/3) εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη και στο Barbarella Live Party.
Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών συναντιούνται επι σκηνής και αλλάζουν τα βράδια μας στο κέντρο της πόλης. Από τη γενιά τους, την πρώτη γενιά της μεταπολίτευσης, είναι ίσως οι δημιουργοί με τη μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια. Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στη δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους Φατμέ και τους Τερμίτες, που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.

Από τη δεκαετία του ’90 -που συνεχίζουν πια μόνοι τους- μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά, όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.
Πρεμιέρα Παρασκευή 22/3 και για λίγες Παρασκευές στις 22.30 στο Barbarella Live Party.

Η επιτυχημένη μουσική τους παράσταση με τίτλο “Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά” η οποία  συνεχίζεται παράλληλα στην Αθήνα κάθε Σάββατο, είναι ταυτόχρονα απολογισμός αλλά και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους αλλά και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους. Μαζί τους η Μιρέλα Πάχου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστρολογικές προβλέψεις από τις 9 έως τις 15 Ιανουαρίου

Αστρολογικές προβλέψεις για τα δώδεκα ζώδια, από τις 9 Ιανουαρίου 2016 έως τις 15 Ιανουαρίου 2016 και οι πλανητικές όψεις της εβδομάδας από τον Ιωάννη Μπαρδόπουλο. Κριός: Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο να είναι κάπως κουραστικό για τους περισσότερους αλλά οι συνθήκες μέσα στην εβδομάδα είναι πολύ θετικές και ευνοϊκές για[…]

Περισσότερα »

Αστρολογικές προβλέψεις από τις 19 έως 25 Μαρτίου

Αστρολογικές προβλέψεις για τα δώδεκα ζώδια, από τις 19 Μαρτίου 2016 έως τις 25 Μαρτίου 2016 και οι πλανητικές όψεις της εβδομάδας από τον Ιωάννη Μπαρδόπουλο. Κριός: Μπορεί το Σαββατοκύριακο να είναι βροχερό ή και κρύο αλλά οι εκλείψεις έτσι είναι και την στιγμή που οι διαθέσεις των πλανητών είναι[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *