Μαχαιρίτσας και Πορτοκάλογλου ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου ξεκινούν την Παρασκευή (22/3) εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη και στο Barbarella Live Party.
Δύο τραγουδοποιοί με παράλληλες διαδρομές σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών συναντιούνται επι σκηνής και αλλάζουν τα βράδια μας στο κέντρο της πόλης. Από τη γενιά τους, την πρώτη γενιά της μεταπολίτευσης, είναι ίσως οι δημιουργοί με τη μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια. Έχοντας και οι δύο την αφετηρία τους στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησαν το στίγμα τους στη δεκαετία με τα δυο ιστορικά τους συγκροτήματα, τους Φατμέ και τους Τερμίτες, που είχαν τεράστια επίδραση στις επόμενες γενιές.

Από τη δεκαετία του ’90 -που συνεχίζουν πια μόνοι τους- μέχρι και σήμερα δεν έχουν πάψει ποτέ να είναι ανήσυχοι και δημιουργικοί τόσο δισκογραφικά, όσο και συναυλιακά και έχουν συνεργαστεί με μια ευρύτατη γκάμα παλιότερων και νέων καλλιτεχνών.
Πρεμιέρα Παρασκευή 22/3 και για λίγες Παρασκευές στις 22.30 στο Barbarella Live Party.

Η επιτυχημένη μουσική τους παράσταση με τίτλο “Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά” η οποία  συνεχίζεται παράλληλα στην Αθήνα κάθε Σάββατο, είναι ταυτόχρονα απολογισμός αλλά και γιορτή, φόρος τιμής στις ετερόκλητες επιρροές τους αλλά και αναδρομή στις μεγάλες στιγμές της πορείας τους. Μαζί τους η Μιρέλα Πάχου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια συναυλία αφιερωμένη στα παιδιά, με τραγούδια από την ευρωπαϊκή και την ελληνική έντεχνη μουσική, αύριο Παρασκευή 17 Μαρτίου, στις 19:00, στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (Ανπ/χου Π. Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία). Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Π.Μ.Κ.Π. η κιθαριστική ορχήστρα[…]

Περισσότερα »

Πως μιλάμε στο παιδί για το διαζύγιο!

Από την Κατερίνα Παπαγεωργίου……. Το …θετικό για τα παιδιά διαζύγιο! Το διαζύγιο μπορεί να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα προς όφελος των παιδιών. Κι αυτό, γιατί με τον χωρισμό των γονιών απαλλάσονται από το αρνητικό κλίμα στο σπίτι, από την “πολεμική” οικογενειακή ατμόσφαιρα. Οι ψυχολόγοι μάλιστα υποστηρίζουν, πως δεν είναι το διαζύγιο που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *