Μάγδα Φύσσα: Αρνήθηκε την πρόταση Βαρουφάκη για ΠτΔ

Την άρνησή της να αποδεχθεί την πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη και να είναι υποψήφια για την προεδρία της Δημοκρατίας, δημοσιοποίησε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα.

«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ» ανέφερε η κ. Φύσσα και πρόσθεσε:

«Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική».

Νωρίτερα σε δήλωσή του, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «το ΜέΡΑ25 κρίνει πως δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα -την γυναίκα που, χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει».

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στουρνάρας : Η ΤτΕ θεματοφύλακας της οικονομίας και της ιστορίας

Το μήνυμα πως η Τράπεζα της Ελλάδος επαγρυπνεί για βασικά θέματα της εγχώριας οικονομικής πραγματικότητας και συνδράμει στη διαμόρφωσή της έστειλε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης «Τόποι Αναφοράς – Από τη συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος» στο Μουσείο Μπενάκη. Η έκθεση εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της[…]

Περισσότερα »

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Εσσονται σε “Δημοκρατική Συμπαράταξη”

Το όνομα του με το οποίο θα κατέβουν στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αποκάλυψε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επιβεβαιώνοντας την εκλογική συμπόρευση των δύο κομμάτων. “Έχουμε προχωρήσει σε συμφωνία για μια δημοκρατική -προοδευτική συμπαράταξη με στόχο να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας” είπε μιλώντας στην “Κοινωνία Ώρα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *