«Μαραθώνια» απολογία Γ. Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά

Από τις 9 το πρωί βρίσκεται στο γραφείο των ανακριτών κατά της διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος απολογείται για την υπόθεση του προγράμματος εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαντωνίου, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τους ανακριτές για όλες τις συμβάσεις που υπέγραψε ο ίδιος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και ειδικά για τη συγκεκριμένη σύμβαση.

Στο δεύτερο σκέλος της απολογίας του, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη νομιμοποίηση των 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά τη σε βάρος του κατηγορία, λέγοντας ότι, μετά από 15 χρόνια ερευνών, δεν έχει προκύψει σε βάρος του «καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας, ούτε έμβασμα, ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί, τους οποίους έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών, αποδείχθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα, πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν, εξάλλου, ανοίξει πριν από 35 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό» υποστήριξε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος, κάνοντας λόγο για «πλήρες αδιέξοδο των διωκτών του», φέρεται να αναφέρει στους ανακριτές: «Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων, πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν, αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν άγνοια του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος».

Η απολογία της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, η οποία κατηγορείται κι εκείνη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μεταφέρθηκε για αύριο το πρωί.

naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάρμακα στα ράφια των σούπερ μάρκετ – Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε «λίστα»

Ο ΕΟΦ προχώρησε στη δημοσιοποίηση λίστας με 40 δραστικές ουσίες οι οποίες αφορούν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα οποία θα διατίθενται, υπό προϋποθέσεις και εκτός φαρμακείου. Η λίστα περιλαμβάνει εκτός της δραστικής ουσίας, θεραπευτική κατηγορία και περ ιεκτικότητα, αλλά και τη συσκευασία. Στελέχη της αγοράς κρίνουν πάντως, ότι απαιτούνται περαιτέρω διευκρινίσεις[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *