Home

ΡΟΗ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Συρεγγέλα : Μηδενική ανοχή στη βία κατά των γυναικών (ηχητικό)

0 σχόλια ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οφείλουμε όλοι ως Πολιτεία και κοινωνία να προστατεύσουμε τις γυναίκες  που έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά αλλά και εκείνες που διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση με τη Λία Λάππα.

«Η βία δεν έχει ταξικούς και οικονομικούς περιορισμούς. Οι γυναίκες που απευθύνονται στα συμβουλευτικά κέντρα ή στη γραμμή 15900 είναι σε μεγάλο ποσοστό ανώτερης εκπαιδευτικής μόρφωσης και ταυτόχρονα άνεργες. Για αυτό το λόγο σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ προωθούμε προγράμματα όπου οι γυναίκες – θύματα θα μπορούν να βρίσκουν πιο εύκολα εργασία και να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία» είπε χαρακτηριστικά η κα. Συρεγγέλα. Παράλληλα ανέφερε ότι «η ελληνική κοινωνία είναι πιο ώριμη από ποτέ, αποδεικνύοντας καθημερινά τη μηδενική ανοχή της σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Πρέπει να έχουμε τις κεραίες και τα μάτια μας ανοιχτά και αν πέσει στην αντίληψή μας οτιδήποτε, να βοηθήσουμε τις γυναίκες να απομακρυνθούν από το κακοποιητικό περιβάλλον, να μιλήσουν και να καταγγείλουν τα ίδια θύματα στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες τα περιστατικά».

Την ίδια ώρα η κα. Συρεγγέλα επισήμανε ότι η Πολιτεία προχωρά μία σειρά μέτρων και δράσεων που θα λειτουργήσουν ενημερωτικά και προστατευτικά για κάθε γυναίκα. Ήδη από τις 13 Ιουλίου τέθηκε  σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων. Για πρώτη φορά γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια ενσωμάτωσης προτάσεων πολιτικής από όλα τα Υπουργεία για την ένταξη δράσεων που προωθούν την ισότητα των φύλων σε όλες τις σχεδιαζόμενες πολιτικές και προβλέπεται διαδικασία παρακολούθησης της υλοποίησής τους σε κεντρικό, τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Συγκεκριμένα στους τέσσερις άξονες προτεραιότητας είναι η πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας για την προστασία των γυναικών από την άσκηση κάθε μορφής βίας και τη σημασία της ευαισθητοποίησης των φορέων και των πολιτών. Η ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και ηγετικούς ρόλους, στην αγορά εργασίας για την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας και την εναρμόνιση της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» από το φθινόπωρο. «Το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας προβλέπει την επιδότηση γονέων για πρόσληψη babysitter, που θα φροντίζουν βρέφη έως 2,5 ετών. Οι γονείς θα επιδοτούνται περίπου με 200-250 ευρώ μηνιαίως, οι οποίοι θα προσλαμβάνουν μέσω πλατφόρμας νταντά για λίγες η περισσότερες ώρες την ημέρα προκειμένου να διευκολυνθεί η μητέρα στην επαγγελματική της σταδιοδρομία».

 

 

 

Σχετικά Αρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες:, ,