Μαρινάκης: Να βάλουμε λουκέτο στο λιμάνι για να μην βγαίνουν τα φορτηγά της COSCO

του Νίκου Παρασκευά

“Από τους Κινέζους δεν είδαμε κανένα καλό ούτε πρόκειται να δούμε. Γι’ αυτό αν είναι δυνατόν να βάλουμε ακόμα και λουκέτο στις εξόδους του λιμανιού για να μην μπορούν τα φορτηγά που μεταφέρουν υλικά για την επέκταση του λιμανιού να περνάνε μέσα από την πόλη”.

Αυτό τόνισε σε παρέμβαση του στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά που πραγματοποιείται αυτή την ώρα (απόγευμα Παρασκευής), ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε ότι από το 2014, ήταν αντίθετος με την μονοπωλιακή ανάθεση του λιμανιού στην COSCO.

“Όσο περνούν τα χρόνια φαίνεται ότι δικαιώνομαι, γιατί τόσο ο Πειραιάς όσο και οι υπόλοιποι δήμοι που ακουμπάνε στο λιμάνι, δεν έχουν κανένα απολύτως όφελος. Παρόλο που οι Κινέζοι λένε ότι πάνε πολύ καλά και έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις δουλειές τους, αυτό δεν αντανακλάται καθόλου στον Πειραιά”, είπε ο κ. Μαρινάκης.

“Είναι δύσκολο”, υπογράμμισε, “να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση χωρίς όφελος για την πόλη”.

“Δεν ξέρω τι θα κάνουμε αλλά θα πρέπει να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο μία απόφαση που θα απαγορεύει οποιαδήποτε μεταφορά υλικών για την επέκταση του λιμανιού μέσα από τους δρόμους του Δήμου Πειραιά.

Ας βρει ο ΟΛΠ, τρόπο να μεταφέρει τα υλικά δια θαλάσσης. Με αυτή την μονοπωλιακή σχέση”, κατέληξε ο κ. Μαρινάκης, “δεν πρόκειται να δούμε κανένα καλό. Θα ρημάξουμε με μαθηματική ακρίβεια”.

Η τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη προκάλεσε αίσθηση και μάλιστα ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πειραιάς για όλους” Νίκος Μπελαβίλας εξέφρασε την έκπληξη του, για να του απαντήσει ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού ότι αν ανατρέξει σε αναφορές του 2014 θα δει ότι από τότε έχει εκφράσει την αντίθεση του για τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση του λιμανιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάκριση του Δ. Πειραιά για τις πρότυπες καινοτόμες δράσεις του

Σημαντική διάκριση πέτυχε ο Δήμος Πειραιά με τις καινοτόμες δράσεις του, για την υποστήριξη της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα με το πρόγραμμα για την Aephoria.net: Piraeus  Blue Growth Initiative ( BGI). Στην ειδική τελετή απονομής βραβείων για τις

Περισσότερα »

ΚΕΔΕ: Ζητά την απόσυρση του άρθρου 13 για μη απόδοση ανταποδοτικών τελών

Την άμεση απόσυρση του άρθρου  13 του πολυνομοσχεδίου «Μέτρα για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», καθώς και την τροποποίηση και άλλων διατάξεων αυτού ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με σημερινή απόφασή του για το θέμα. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *