Μαρινάκης: Να βάλουμε λουκέτο στο λιμάνι για να μην βγαίνουν τα φορτηγά της COSCO

του Νίκου Παρασκευά

“Από τους Κινέζους δεν είδαμε κανένα καλό ούτε πρόκειται να δούμε. Γι’ αυτό αν είναι δυνατόν να βάλουμε ακόμα και λουκέτο στις εξόδους του λιμανιού για να μην μπορούν τα φορτηγά που μεταφέρουν υλικά για την επέκταση του λιμανιού να περνάνε μέσα από την πόλη”.

Αυτό τόνισε σε παρέμβαση του στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά που πραγματοποιείται αυτή την ώρα (απόγευμα Παρασκευής), ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε ότι από το 2014, ήταν αντίθετος με την μονοπωλιακή ανάθεση του λιμανιού στην COSCO.

“Όσο περνούν τα χρόνια φαίνεται ότι δικαιώνομαι, γιατί τόσο ο Πειραιάς όσο και οι υπόλοιποι δήμοι που ακουμπάνε στο λιμάνι, δεν έχουν κανένα απολύτως όφελος. Παρόλο που οι Κινέζοι λένε ότι πάνε πολύ καλά και έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις δουλειές τους, αυτό δεν αντανακλάται καθόλου στον Πειραιά”, είπε ο κ. Μαρινάκης.

“Είναι δύσκολο”, υπογράμμισε, “να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση χωρίς όφελος για την πόλη”.

“Δεν ξέρω τι θα κάνουμε αλλά θα πρέπει να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο μία απόφαση που θα απαγορεύει οποιαδήποτε μεταφορά υλικών για την επέκταση του λιμανιού μέσα από τους δρόμους του Δήμου Πειραιά.

Ας βρει ο ΟΛΠ, τρόπο να μεταφέρει τα υλικά δια θαλάσσης. Με αυτή την μονοπωλιακή σχέση”, κατέληξε ο κ. Μαρινάκης, “δεν πρόκειται να δούμε κανένα καλό. Θα ρημάξουμε με μαθηματική ακρίβεια”.

Η τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη προκάλεσε αίσθηση και μάλιστα ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πειραιάς για όλους” Νίκος Μπελαβίλας εξέφρασε την έκπληξη του, για να του απαντήσει ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού ότι αν ανατρέξει σε αναφορές του 2014 θα δει ότι από τότε έχει εκφράσει την αντίθεση του για τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση του λιμανιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Το ΚΑΣ υποκρίνεται όταν μιλά για αρχαιολογικό χώρο στον Πειραιά”

του Θοδωρή Ασβεστόπουλου…Για υποκρισία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς Στέφανος Μίλεσης, σχολιάζοντας στο Κανάλι Ένα την πρόθεση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Περισσότερα »

Διάκριση μαθητή Δ. Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη από το Μ. Κυκλαδικής Τέχνης

Στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής «5000 ζωγραφιές, ένα κυκλαδικό κεφάλι» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης διακρίθηκε ο Χρήστος Ιωαννίδης, δεκάχρονος μαθητής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη (ΚΔΑΠ). Ο Χρήστος Ιωαννίδης είναι μαθητής Δ’ Δημοτικού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγ.Ι. Ρέντη και από τα νηπιακά του χρόνια παρακολουθεί μαθήματα στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *