Μάτι: Οι εγκαυματίες θα προμηθεύονται δωρεάν ότι χρειάζονται για την αποκατάσταση τους

Με ταχείες διαδικασίες, θα μπορούν να προμηθεύονται τα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά που κρίνονται αναγκαία από τους θεράποντες γιατρούς τους, μέσω του ΕΟΠΥΥ οι εγκαυματίες από την πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Έπειτα από την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε την πλήρη κάλυψη και την άμεση χορήγηση όλων των αναγκαίων υλικών για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Η διαδικασία, σύμφωνα με την απόφαση του ΑΥΣ, θα απλουστευθεί μέσω της έγκρισης ατομικών αιτημάτων για την διευκόλυνση των πληγέντων από τη φωτιά στο Μάτι, ακόμα και με έκτακτες συνεδριάσεις του ΑΥΣ και του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε επισκεφθεί τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ και είχε συγκαλέσει για σήμερα εκτάκτως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, για να λάβει την απόφαση αυτή, ώστε όπως είπε οι εγκαυματίες να μπορούν να παίρνουν δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ, επιθέματα σιλικόνης ή αλοιφές και ό,τι άλλο χρειάζονται με βάση τις γνωματεύσεις των γιατρών τους.

«Κάποιοι κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από αυτό το δράμα και δεν μπορώ να ανεχθώ αυτοί οι άνθρωποι να ταλαιπωρούνται» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας για το συγκεκριμένο θέμα.

 

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρειάζονται περισσότερες από 460 ημέρες για να εκδικασθεί μια υπόθεση

Τρίτη χειρότερη χώρα στην Ε.Ε, στην απονομή δικαιοσύνης είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Κομισιόν, στη χώρα μας ο χρόνος εκδίκασης αστικών και εμπορικών διαφορών πρωτοβάθμια έχει αυξηθεί από 190 ημέρες το 2010, σε 460 το 2012. Όσον αφορά[…]

Περισσότερα »

ΚΕΕΛΠΝΟ: Eμβόλιο γρίπης στις ομάδες υψηλού κινδύνου

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και εμπίπτουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έστω και τώρα να εμβολιαστούν» κάλεσε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θανάσης Γιαννόπουλος. Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» τόνισε πως η γρίπη θα υπάρχει και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, ενώ η κάμψη θα εμφανιστεί από τα μέσα Απριλίου. Ο Θ.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *