Μαζικά τεστ κορωναϊού στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά

 

Της Κ. Πετούση

Από αύριο Τρίτη ξεκινούν μαζικά τεστ κορωνοϊού στους εργαζόμενους του δήμου Πειραιά και των υπηρεσιών του, όπως δήλωσε στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με την Κωνσταντίνα Πετούση και τον Νίκο Παρασκευά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, Κώστας Γαλάνης, ακολουθώντας τα παραδείγματα άλλων δήμων όπως του Κερατσινίου αλλά και της Αθήνας, οι οποίοι έχουν ήδη προβεί σε επαναλαμβανόμενα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Αφορμή στάθηκε η δυναμική παρέμβαση του Συλλόγου μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 που εντοπίστηκε την Παρασκευή στο ληξιαρχείο Πειραιά σε εργαζόμενη με 8μηνη σύμβαση του ΟΑΕΔ, προκαλώντας ανασφάλεια και φόβο στους εργαζόμενους της υπηρεσίας.

Όπως τόνισε ο κ. Γαλάνης, αν και έγινε άμεσα απολύμανση στο χώρο, ωστόσο το ενδεχόμενο των ασυμπτωματικών ασθενών δημιουργεί την επιτακτική ανάγκη της διενέργειας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Μετά την δραματική έκκληση των υπαλλήλων του Ληξιαρχείου Πειραιά στο Σύλλογο των εργαζομένων του δήμου, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε κατάληψη στην υπηρεσία ενώ το προεδρείο του Συλλόγου συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Βασίλη Ταρταρόπουλο και με τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Νίκο Πλατανησιώτη, οι οποίοι δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση των προληπτικών τεστ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημαρχείο Πειραιά: Εθιμοτυπική επίσκεψη από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Παναγιώτης Αβραμίδης επεσήμανε τις στενές σχέσεις Ελλάδος και ΗΠΑ, οι οποίες εδράζονται, όπως είπε, σε μια μακρά περίοδο συνεργασίας

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *