Με αρνητικό επιτόκιο δανείστηκε ξανά το ελληνικό δημόσιο

Με αρνητικό επιτόκιο δανείστηκε για δεύτερη φορά σήμερα Τετάρτη το ελληνικό δημόσιο κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας.

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο -0,08% έναντι -0,02% κατά την προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας, ενώ αντλήθηκε το ποσό των 487,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Το ύψος των προσφορών ανήλθε σε 1,209 δισ. ευρώ και υπερκάλυψε κατά 3,22 φορές το δημοπρατούμενο ποσό.

Η σημερινή δημοπρασία αποτυπώνει εκ νέου το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές για τους τίτλους του ελληνικού δημοσίου, όπως άλλωστε δείχνει και η μεγάλη πτώση των αποδόσεων των δεκαετών ομολόγων.

 

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Καίνε» τα πρώτα εκκαθαριστικά της Εφορίας: Διπλός φόρος σε σχέση με το 2016

Κακή γεύση δίνει η πρώτη παρτίδα των 82.800 εκκαθαριστικών από την εφορία αφού ο μέσος φόρος φτάνει τα 617 ευρώ, έναντι 313 την ίδια περίοδο του 2016. Με δεδομένο ότι πρώτοι κάνουν δηλώσεις οι συνταξιούχοι και όσοι ξέρουν ότι περιμένουν επιστροφή ή ελάχιστο φόρο, η συνέχεια αναμένεται πιο άγρια με[…]

Περισσότερα »

Στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο AEGEAN COLLEGE ο Δήμαρχος Πειραιά

Χαιρετισμό στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο AEGEAN COLLEGE, με θέμα: «Οι σύγχρονες τάσεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Προκλήσεις για το μέλλον» απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΕΚ «ΟΜΗΡΟΣ», στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2019. Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε  μεταξύ άλλων,  στον θεσμό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *