Με πολύ γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες για τις νέες φυλακές στο Θριάσιο

Του Νίκου Παρασκευά

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την ανέγερση των νέων φυλακών στο Θριάσιο όπου θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς στο Κανάλι Ένα και στην εκπομπή «Μένουμε Πειραιά», είναι τέτοια η ταχύτητα με την οποία προωθείται το έργο που όχι απλά όλα είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις το προλαβαίνουν. Μιλάμε για ταχύτητες που φαντάζουν εξωπραγματικές για τα ελληνικά δεδομένα και μάλιστα σε καθεστώς πανδημίας.

Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού ,θα εκδοθούν οι άδειες για την κατασκευή των νέων χώρων ενώ αναμένεται μέσα στο ίδιο διάστημα και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που απαιτείται για να προχωρήσει στη συνέχεια η διαδικασία της δημοπράτησης.

Το έργο θα γίνει με την μέθοδο ΣΔΙΤ, δηλαδή μέσω συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, κάτι που σημαίνει ότι ο κατασκευαστής θα επιδιώξει να το τελειώσει γρήγορα γιατί όσο πιο σύντομα τελειώσει τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει να βγάζει χρήματα.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει παράδοση του έργου δυο χρόνια μετά την δημοπράτηση αλλά μπορεί να παραδοθεί και γρηγορότερα για τον λόγο που προαναφέραμε.

Σύμφωνα με την εξαγγελία του πρωθυπουργού όταν λειτουργήσουν οι νέες φυλακές θα κλείσουν οι φυλακές Κορυδαλλού και οι χώροι θα αποδοθούν στον Δήμο για να γίνουν πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής κι όχι μόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Βρεφονηπιακών Σταθμών στο «Κώστας Κωσταράκος»

Πραγματοποιηθήκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των Βρεφονηπιακών Σταθμών (14ος, 19ος, 25ος) του Δήμου Πειραιά, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος», στα Καμίνια.

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *