Η «συνταγή» Μαξίμου και οι… ερασιτέχνες του FBI

Από τον Χάρη Παυλίδη

Οι δικαστικές αρχές στην Ελλάδα αποδεικνύονται πολύ γρήγορες, ειδικά όταν οι υποθέσεις που αναλαμβάνουν να ερευνήσουν αφορούν τους αντιπάλους της εκάστοτε κυβέρνησης. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η ταχύτητα τους ξεπερνά και τη σκιά τους.

Στην περίπτωση μάλιστα της Novartis ξεπέρασε και τις σκιές που αφήνουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τους «εμπλεκομένους».

Αν σκεφθεί κανείς ότι οι… ερασιτέχνες του FBI ψάχνουν δύο χρόνια την υπόθεση χωρίς να βρουν πολιτικά πρόσωπα, ενώ οι «δικοί» μας μέσα σε τρεις εβδομάδες βρήκαν την άκρη του νήματος, γίνεται αντιληπτό ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, κινείται με υψηλές ταχύτητες.Ακόμα και οι πίτσες που στην εποχή μας έρχονται πιο γρήγορα από την αστυνομία, τώρα υποκλίνονται στη δικαιοσύνη που έρχεται πιο γρήγορα από την αλήθεια.

Για να σοβαρευθούμε, αφού δεν εννοούν να σοβαρευθούν οι ιθύνοντες αυτής της υπόθεσης, καλύτερο φάρμακο από τη Novartis δεν θα μπορούσε να βρει η κυβέρνηση για την ασθένεια που την ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα. Γιατί πόσο αληθινό μπορεί να φαίνεται το επιχείρημα ότι όλα βρέθηκαν εντός ολίγων ημερών, με καταθέσεις που στηρίζονται σε υποθέσεις και εκτιμήσεις; Πόσο σοβαρά μπορεί να πάρει κανείς την κατάθεση ενός μάρτυρα- ο οποίος μάλιστα κατηγορείται για χρηματισμό- πως ένας πρώην πρωθυπουργός παρέλαβε τροχήλατη βαλίτσα με χρήματα και μάλιστα στο Μαξίμου;

Δεν μπορώ να γνωρίζω τα κίνητρα όσων αξιοποιούν τις μαρτυρίες των κουκουλοφόρων προκειμένου να πλήξουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Θα μπορούσα να κάνω κάποιες εικασίες γύρω από τις προθέσεις τους, αλλά δεν έχω την ιδιότητα του… προστατευόμενου δημοσιογράφου. Οπότε θα αρκεσθώ σ’ αυτά που φαίνονται και είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα για τους θεσμούς. Διότι πέραν του αυτονόητου διχασμού των πολιτών, οι μεθοδεύσεις κατά τρόπο πρωτοφανή για δημοκρατία δυτικού τύπου, καταλύεται το κράτος δικαίου. Εμφανώς πρόκειται για πολιτικό αντιπερισπασμό. Αρκεί μόνο να σημειωθεί ότι η τελευταία κατάθεση έγινε την Κυριακή του συλλαλητηρίου στην Αθήνα.

Αυτό λέει πολλά, αλλά πολλά περισσότερα δείχνει η διαχείριση της υπόθεσης. Η κυβέρνηση θέλει να πάει σε εκλογές με όμηρους την αντιπολίτευση και ηθικά απαξιωμένα τα κορυφαία στελέχη της. Δεν ξέρω ποιο από τα… δύο σκάνδαλα θα υπερισχύσει στο τέλος. Θα πάρει καιρό κι αυτό συνηγορεί στην πρόβλεψη ότι το προσεχές διάστημα το πολιτικό σύστημα θα χρειασθεί  φαρμακευτική αγωγή…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολ. Τελιγιορίδου: Kαθαρή η έξοδο της χώρας στις αγορές

Επιμέλεια Κωνσταντίνα Πετούση… Για καθαρή έξοδο της χώρας στις αγορές, ενόψει της 21ης Αυγούστου οπότε η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια, μίλησε στο Κανάλι Ένα 90,4 και  την εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ»

Περισσότερα »

Υπεγράφη η Υπ. Απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο υπ. Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας για τις τέσσερις άδειες ιδιωτικών καναλιών. Στην ΚΥΑ, με ημερομηνία 12/4/2016, η τιμή εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *