Μεγάλες οι προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό από την γαλάζια οικονομία

Μεγάλες παρουσιάζονται οι προκλήσεις για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας, με αφορμή τη στρατηγική στήριξης της βιώσιμης ανάπτυξης του θαλάσσιου και ναυτιλιακού τομέα, με το μοντέλο του μαζικού τουρισμού να μην βρίσκεται στην καρδιά της επόμενης ημέρας.

Από το βήμα του σημερινού συνεδρίου του Economist που επικεντρώνεται στην αειφορία και τη βιωσιμότητα, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εστιάζοντας στην τουριστική βιομηχανία και τον βιώσιμο τουρισμό, έκανε λόγο για ένα νέο στρατηγικό σχέδιο που θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τους φορείς του τουρισμού, ώστε “να μιλάμε” για νέα τουριστικά προϊόντα που το οικολογικό αποτύπωμα δεν θα επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον.

Φέτος, όπως είπε ο υπουργός η αγορά της Σκανδιναβίας για την Ελλάδα, σημείωσε πτώση, γιατί όπως εξήγησε, υπήρξε καμπάνια κατά της χρήσης του αεροπλάνου, ελέω περιβαλλοντικών ρύπων. Οι προκλήσεις είναι εδώ για την τουριστική βιομηχανία και η χώρα μας θα πρέπει να είναι έτοιμη ώστε προσελκύει επισκέπτες για την αυθεντική και βιώσιμη εμπειρία, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη.

Όχημα για την πραγμάτωση της βιώσιμης τουριστικής οικονομίας θα είναι οι “πράσινες πιστοποιήσεις”, αλλά και οι επενδύσεις μέσω κοινοτικών κονδυλίων που θα τάσσονται προς αυτή την κατεύθυνση, ανάφερε ο κ. υπουργός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παράθεσε για την διείσδυση της γαλάζιας οικονομίας στο ΑΕΠ της χώρας, ανάφερε ότι αυτή ανέρχεται στο 7,2% και απασχολεί 350.000 εργαζόμενους. Μάλιστα τα 3/4 των εν λόγω εργαζομένων βρίσκονται στις παράκτιες περιοχές της χώρας.

 

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποκάλυψη εισοδημάτων: Οι «μικροί» έφεραν το πολύ χρήμα

Τη μορφή συνολικής περαίωσης των εκκρεμοτήτων και των ανοιχτών λογαριασμών που έχουν οι φορολογούμενοι με την εφορία έχει πάρει η ρύθμιση της οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων κεφαλαίων, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συνδέονται με «μαύρο χρήμα». Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες στη Βουλή ανέφερε ότι τα ποσά που αποκαλύφθηκαν με[…]

Περισσότερα »

Η Ύδρα ανάμεσα στα “ψαγμένα” ελληνικά νησιά για την Telegraph

Εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν, η Daily Telegraph παρουσιάζει τα 8 καλύτερα ελληνικά νησιά για τουρίστες που θέλουν πραγματικά να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το τοπίο, χωρίς να στριμωχτούν στο συνωστισμό των «mainstream» προορισμών. Με τη γραφική Αστυπάλαια πρώτη στη λίστα, αλλά και την όμορφη Ύδρα η βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *