«Μεγάλη μου αγάπη» με Εϊτσμπεργκ, Τσιρογιάννη, Κωνσταντινίδου και Χριστοφοράκη

Τέσσερις συνεντεύξεις και πλούσιο ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες του συλλόγου, αλλά και χρηστικές πληροφορίες για τα μέλη του Ερασιτέχνη περιελάμβανε η επίσημη εκπομπή του Ολυμπιακού ΣΦΠ, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα (5/2) από το Κανάλι 1 του Πειραιά και με Live Streaming από το OSFP TV.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκε η αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Μαρία Χριστοφοράκη, η οποία μίλησε στη «Μεγάλη μου αγάπη» για τη συμμετοχή της στο νικηφόρο ντέρμπι με τον ΔΑΟ Ταύρου, όπου αγωνίστηκε με σπασμένο χέρι. Η εκπομπή «μεταφέρθηκε» στη Ρουμανία απ’ όπου η βολεϊμπολίστρια, Αλίκη Κωνσταντινίδου σχολίασε τη ρεβάνς της Τρίτης με την Ταργκόβιστε, ενώ ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του συλλόγου, Μανώλης Τσιρογιάννης εξήγησε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα υποδομής του Ερασιτέχνη.
Επίσης, η «Μεγάλη μου αγάπη» μετέδωσε αφιέρωμα των δράσεων της Ενωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Συλλόγων στις οποίες πρωταγωνιτικό ρόλο έχει ο Ολυμπιακός τον οποίο εκθείασε μιλώντας στην εκπομπή  ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης και αντιπρέδρος της Ερασιτεχνικής Λάτσιο Φεντερίκο Εϊτσμπεργκ.

Διαβάστε αποσπάσματα των συνεντεύξεων

Φεντερίκο Εϊτσμπεργκ: «Ο Ολυμπιακός είναι πρότυπο πολυαθλητικού συλλόγου»

«Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό για τη φιλοξενία. Νιώθουμε πως έχουμε αδερφικές σχέσεις. Δώσαμε το παρών και στο μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7. Ηταν δυνατά τα συναισθήματα που βιώσαμε και είδαμε τον σύλλογο ως μία οικογένεια να τιμά τη μνήμη των νεκρών. Διοίκηση, αθλητές, προπονητές, στελέχη των ομάδων και φυσικά οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν εκεί. Αυτό ακριβώς είναι η έννοια του πολυαθλητικού συλλόγου.
Επίσης είχαμε την ευκαιρία να δούμε την επαγγελματική δουλειά που κάνουν όλοι στον Ολυμπιακό, σε έναν σύλλογο με τόσα πολλά τμήματα.  Ο Ολυμπιακός είναι ένα σωματείο που κάνει επιτυχώς πρωταθλητισμό, αλλά στέλνει κι ένα μήνυμα  προς όλους μας για το πώς ο κάθε ένας μπορεί να συμμετέχει στον μαζικό αθλητισμό και να ακολουθεί τον υγιεινό αθλητικό τρόπο ζωής».

«Ο Ολυμπιακός και άλλοι μεγάλοι ευρωπαϊκοί πολυαθλητικοί σύλλογοι είναι τα μέλη της  Ενωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Συλλόγων. Η Ευρωπαϊκή Ενωση εκτιμά πάρα πολύ όλα όσα προσφέρουν τα πολυαθλητικά σωματεία, αφού εστιάζει στη δυνατότητα που δίνουμε σε όλους τους πολίτες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Είμαστε πολύ καλοί συνεργάτες με την Κομισιόν σε αυτό το τομέα.
Ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους πρωτοπόρους και κάθε χρόνο συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα. Τώρα, εδώ στον Πειραιά δώσαμε την εκκίνηση για το πρόγραμμα «You’ re Hope», το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους πρόσφυγες να ενσωματωθούν ακόμη πιο πολύ στην κοινωνία μέσω του αθλητισμού. Ταυτόχρονα θα δώσουμε τη δυνατότητα στις κατά τόπους κοινωνίες να μάθουν πώς να υποδεχτούν και να καλωσορίσουν τους ανθρώπους που φεύγουν από την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου».

Μανώλης Τσιρογιάννης: «Φανταστείτε πόσους αθλητές θα βγάζαμε με δικό μας κλειστό γυμναστήριο και κολυμβητήριο»

«Θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογο που μου εμπιστεύθηκε τη συγκεκριμένη θέση. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη που έχουμε όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Είναι ένας σύλλογος με 15 αθλήματα με τα αντίστοιχα τμήματα υποδομής. Αυτή τη στιγμή έχουμε εγγεγραμμένα στις ακαδημίες μας 1920  παιδιά, ηλικίας από 3,5, που ξεκινούν στην κολύμβηση, έως 18 ετών. Να αναφέρω πως έχουμε το προνόμιο να έχουμε τόσα πολλά παιδιά χωρίς να διαθέτουμε δικές μας αθλητικές εγκαταστάσεις. Φανταστείτε να είχε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ιδιόκτητο γυμναστήριο και κολυμβητήριο. Να είχαμε γήπεδα που να μπορούσαμε να πολλαπλασιάσουμε αυτά τα παιδιά. Να τους δώσουμε, πρώτα απ’ όλα χαρά σε περισσότερους μικρούς αθλητές, να είναι στις ακαδημίες μας και να αθλούνται και να ζουν μέσα στην οικογένεια του Ολυμπιακού ».

«Παρά την έλλειψη δικών μας χώρων προπόνησης για τις ακαδημίες μας θα δείτε,  σε μία ανασκόπηση που θα δώσουμε συντόμως στη δημοσιότητα για την περσινή χρονιά, πως δεν υπάρχει τμήμα των ακαδημιών μας που να μην έχει πάρει πανελλήνιο πρωτάθλημα ή κάποια πανελλήνια νίκη. Οι ακαδημίες μας βγάζουν και έχουν βγάλει αθλητές που παίζουν και στις πρώτες μας ομάδες αλλά και σε άλλους συλλόγους σε υψηλό επίπεδο. Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά του Ολυμπιακού στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα καθώς στελεχώνουν και τις εθνικές μας ομάδες. Σκοπός μας είναι να ξεπηδούν από τις ακαδημίες μας και καλοί αθλητές αλλά και σωστοί άνθρωποι για την κοινωνία μας».

«Εχουμε άριστη συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά και τον ΟΠΑΝ. Αποδείξαμε πως με συνέργια κι εφόσον μας δοθεί ένας χώρος να τον μεταμορφώσουμε σε σύγχρονο προπονητήριο, όπως συνέβη με το κλειστό του 1ου Ειδικού Δημοτικού. Όχι απλώς να μπαίνουν τα παιδιά για προπόνηση αλλά να έχουν και τις υποδομές που θα μείνουν για όλα τα παιδιά της περιοχής».

Αλική Κωνσταντινίδου: «Μας πείσμωσε και μας τσάντισε η εντός έδρας ήττα»

«Είμαστε έτοιμες για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Εχουμε έρθει στη Ρουμανία με ένα μόνο πράγμα στο μυαλό μας. Να νικήσουμε. Παίζουμε με μία καλή ομάδα και μας περιμένει ένα δυνατό και δύσκολο παιχνίδι. Εχουμε δουλέψει καλά τις προηγούμενες ημέρες, είμαστε σε καλό αγωνιστικό ρυθμό καθώς προερχόμαστε από δύο συνεχόμενα παιχνίδια την προηγούμενη εβδομάδα, για το κύπελλο και το πρωτάθλημα.  Η νίκη είναι μονόδρομος και θα κάνουμε τα πάντα για να την κατακτήσουμε.
Και από άποψης ψυχολογίας είμαστε καλά, καθώς σε τέτοιους αγώνες η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο. Να επισημάνω πως είμαστε και τσαντισμένες, γιατί χάσαμε στην έδρα μας κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Ημασταν κοντά με την Ταργκόβιστε στα σετ που χάσαμε. Αυτό μας πεισμώνει περισσότερο ενόψει της ρεβάνς της Τρίτης».

«Είναι κοινό μυστικό πως το εφετινό πρωτάθλημα Ελλάδας είναι, δυστυχώς, πολύ υποβαθμισμένο με συνέπεια όταν παίζουμε τα δυνατά παιχνίδια στην Ευρώπη να απαιτείται χρόνος προσαρμογή στη διάρκεια των αναμετρήσεων. Σίγουρα μας έχει κάνει κακό το γεγονός πως δεν παίζουμε πολλά δυνατά ματς στην Α1. Η Ταργκοβίστε, στον αντίποδα, παίζει δύσκολα παιχνίδια στο ρουμανικό πρωτάθλημα κάθε εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να ξέρουν οι φίλαθλοί του Ολυμπιακού είναι πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες πρόκρισης που μας αναλογούν».

Μαρία Χριστοφοράκη: «Δεν υπήρχε περίπτωση να λείψε από το ντέρμπι με τον Ταύρο»

«Καθώς είχα το σπάσιμο στο αριστερό χέρι δεν ήταν στο πρόγραμμα να παίξω στο μεγάλο ντέρμπι με τον ΔΑΟ Ταύρου. Προέκυψε την τελευταία στιγμή καθώς δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση στον καταρτισμό της ομάδας.  Η αλήθεια είναι πως είμαι τυχερή καθώς είναι το αριστερό χέρι. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να αγωνιστώ. Να σημειώσω πως με το αριστερό χέρι ρίχνουμε το μπαλάκι για το σερβίς. Καθώς αυτό δεν γινόταν είχαμε βρει μία πατέντα από έναν αθλητή των ΑΜΕΑ που κάνει μαζί μας προπόνηση. Μου λέει: «Εχω  να σου φέρω κάτι να δοκιμάσεις». Μου έδωσε ένα περικάρπιο με ένα καπάκι από μπουκάλι. Στο καπάκι βάζαμε το μπαλάκι και με μία κίνηση του χεριού προς τα πάνω το πετούσα για το σερβίς.
Ελέγξαμε τους κανονισμούς, επιτρεπόταν και ως εκ τούτου αγωνίστηκα σε δύο παιχνίδια στην αναμέτρηση με τον Ταύρο. Το πρώτο ματς, που κέρδισα ήταν με την Κλάπα, τη Ρουμάνα αθλήτρια που την είχα κερδίσει στον πρώτο γύρο με 3-1 σετ. Ξεκίνησα τον αγώνα με την προοπτική να δούμε πως θα πάει. Κατέκτησα το πρώτο σετ και αυτό ήταν. Συνέχισα και από το πάθος έφτασα ως το τέλος. Ελεγα, δεν σταματάς τώρα, συνεχίζεις».

«Η αναμέτρηση με τον ΔΑΟ Ταύρου ήταν σημαντική για να διατηρηθούμε ζωντανές στο κυνήγι του τίτλου. Επαιζα, δεν έπαιζα εκεί θα ήμουν και θα ζούσα με την ίδια ένταση τον αγώνα. Ηταν δύο χρόνια αήττητος και τελικά καταφέραμε και τον  νικήσαμε. Η κατάκτηση, βεβαίως του τίτλου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς καθώς ο ΔΑΟ υπερτερεί στην ισοβαθμία. Θέλουμε πλέον το απόλυτο των νικών και να κάνει ένα στραβοπάτημα ο Ταύρος. Θέλουμε λίγη τύχη, που στον αθλητισμό τη χρειάζεσαι παντού και πάντα».

«Δεν ξεκίνησα από την επιτραπέζια αντισφαίριση αλλά από την ακαδημία κολύμβησης του Ολυμπιακού. Ηθελε  η μητέρα μου να κάνω κολύμβηση. Κάποια στιγμή ο μπαμπάς μου και προπονητής μου, πλέον, Γιώργος Χριστοφοράκης ανέφερε πως διεξάγονται κάποιοι διασχολικοί αγώνες. Με δήλωσε, καθώς είχα επαφή με το άθλημα αφού έπαιζα στο σπίτι, χωρίς ωστόσο να ασχοληθώ σοβαρά, κάνοντας προπόνηση. Συμμετείχα στους αγώνες, πήρα τη δεύτερη θέση, γλυκάθηκα κι αυτό ήταν. Ετσι προέκυψε η επιτραπέζια αντισφαίριση».

«Συνιστώ ανεπιφύλακτα στα παιδιά να ασχοληθούν με την επιτραπέζια αντισφαίριση. Συνδυάζει και σωματική και πνευματική άσκηση. Χρειάζεται μεγάλη πειθαρχία, ωριμάζεις ως άνθρωπος. Θα πρέπει επίσης να μην απογοητεύεσαι εύκολα. Επειδή είναι ατομικό άθλημα, οι απογοητεύσεις είναι περισσότερες. Εκεί είναι που χρειάζεται να επιμείνουν τα παιδιά και να μην τα παίρνει από κάτω όταν μπορεί να χάσουν δύο ή τρεις τελικούς συνεχόμενους. Αυτό όμως σε κάνει πιο δυνατό ως άνθρωπο. Να σηκώνεσαι, να ξαναπροσπαθείς για να φτάσεις στον στόχο σου».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (17:00 – 19:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τα μέλη του γραφείου Τύπου του συλλόγου, Κώστας Δελεχάς και Σταύρος Ζαζάνης κι ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2018.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Θα είμαι στον Ολυμπιακό πολλά χρόνια” (video)

Μεταγραφές προανήγγειλε ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τη Μάλμε. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε πως η ομάδα θα ενισχυθεί ώστε να γίνει ακόμη πιο δυνατή για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και για τη συμμετοχή της στο Europa League. Ο κ. Μαρινάκης[…]

Περισσότερα »

H πρωτοχρονιάτικη πίτα στον Δ. Πειραιά

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα στον Δήμο Πειραιά, έκοψε ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σε γιορτινή ατμόσφαιρα στέλνοντας ευχές για υγεία  και αισιοδοξία για το 2017. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ενώ νωρίτερα ο κ. Μώραλης παρευρέθηκε στη Δοξολογία που[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *