Μειώσεις κατά 60% για τους συνταξιούχους που εργάζονται (Ηχητικό)

Μειωμένες κατά 60% είναι οι συντάξεις όσων επέλεξαν να απασχολούνται είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες μετά τον Μάιο του 2016.

Οι συντάξεις αναστέλλονται σε όσους διορίζονται σε φορείς της γενικής κυβέρνησης, ενώ μικρότερες περικοπές ισχύουν για όσους συνταξιούχους εργάζονταν ήδη τον Μάιο του 2016, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου. Εξαιρέσεις προβλέπονται για όσους έχουν αγροτικό εισόδημα κάτω των 4.923 ευρώ, τους αγρότες (έως το 2025), τους συνταξιούχους ανάπηρους καθώς και για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν αμοιβές από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή αμοιβές που δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές.

Τους όρους και τις προϋποθέσεις δραστικής μείωσης των συντάξεων, λόγω απασχόλησης του δικαιούχου, καθώς και τις εξαιρέσεις, περιλαμβάνει εγκύκλιος που υπέγραψε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Με αυτή ξεκαθαρίζεται μάλιστα ότι για τους συνταξιούχους που αναλαμβάνουν μετά τις 12 Μαΐου 2016 μισθωτή εργασία, η μείωση γίνεται με ακρίβεια ημέρας.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που εργάζονται είναι αποτέλεσμα των συνεχών περικοπών που βλέπουν στις συντάξεις τους. Θα κάνουμε μαραθώνιο κινητοποιήσεων για να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου», δήλωσε στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών Δήμος Κουμπούρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Για σήμερα Σάββατο 05/08, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματισθεί 24 δρομολόγια πλοίων, ενώ για αύριο Κυριακή 06/08 23. Σήμερα

Περισσότερα »

Στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας έχει εξαγγείλει για αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ δικάζεται για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Οκτώβριο 2011 κατά των περικοπών στις αποδοχές των εργαζομένων.  Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούνται σε συγκέντρωση[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *