Μειώσεις κατά 60% για τους συνταξιούχους που εργάζονται (Ηχητικό)

Μειωμένες κατά 60% είναι οι συντάξεις όσων επέλεξαν να απασχολούνται είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες μετά τον Μάιο του 2016.

Οι συντάξεις αναστέλλονται σε όσους διορίζονται σε φορείς της γενικής κυβέρνησης, ενώ μικρότερες περικοπές ισχύουν για όσους συνταξιούχους εργάζονταν ήδη τον Μάιο του 2016, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου. Εξαιρέσεις προβλέπονται για όσους έχουν αγροτικό εισόδημα κάτω των 4.923 ευρώ, τους αγρότες (έως το 2025), τους συνταξιούχους ανάπηρους καθώς και για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν αμοιβές από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ή αμοιβές που δεν υπόκεινται σε ασφαλιστικές εισφορές.

Τους όρους και τις προϋποθέσεις δραστικής μείωσης των συντάξεων, λόγω απασχόλησης του δικαιούχου, καθώς και τις εξαιρέσεις, περιλαμβάνει εγκύκλιος που υπέγραψε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Με αυτή ξεκαθαρίζεται μάλιστα ότι για τους συνταξιούχους που αναλαμβάνουν μετά τις 12 Μαΐου 2016 μισθωτή εργασία, η μείωση γίνεται με ακρίβεια ημέρας.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που εργάζονται είναι αποτέλεσμα των συνεχών περικοπών που βλέπουν στις συντάξεις τους. Θα κάνουμε μαραθώνιο κινητοποιήσεων για να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου», δήλωσε στο Κανάλι Ένα και τον Θοδωρή Ασβεστόπουλο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών Δήμος Κουμπούρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αποκατάσταση δρομολογίων των τρένων

Την αποκατάσταση όλων των δρομολογίων των τρένων από τις 11 το βράδυ σήμερα, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως αναφέρεται, κανονικά αναχωρούν οι αμαξοστοιχίες 600/601 Αθήνα- Θεσσαλονίκη, ενώ από αύριο το πρωί θα εκτελούνται και όλα τα δρομολόγια του προαστιακού Λάρισα-Θεσσαλονίκη. Bio Latest Posts thpapan Latest posts by thpapan (see all) Ρωμιών[…]

Περισσότερα »

“Oι προσλήψεις θα γίνουν όπου υπάρχει ανάγκη…”

Προτεραιότητα στις 15.000 προσλήψεις που θα γίνουν το 2015 έχουν οι τομείς της Υγείας, της Παιδείας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο ο οποίος τόνισε ότι «οι προσλήψεις θα γίνουν όπου υπάρχει ανάγκη».« Η  κυβέρνηση παρέλαβε βαθύτατες αδικίες από τους προκατόχους της, αλλά[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *