Μείωση φόρων έως 377 ευρώ με τη νέα φορολογική κλίμακα

Mείωση φόρων θα δουν το 2020 μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας, του αφορολόγητου ορίου και των εκπτώσεων για παιδιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής»
Το νομοσχέδιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και θα κατατεθεί στην Βουλή στα μέσα Οκτωβρίου.
Η ελάφρυνση σε σχέση με φέτος θα ανέλθει στα 177 ευρώ για άτεκνους που έχουν εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Το κέρδος θα είναι 217 ευρώ για φορολογούμενους με ένα τέκνο και 257 ευρώ για νοικοκυριά με δύο παιδιά. Οι τρίτεκνοι θα έχουν όφελος 377 ευρώ.

Παράλληλα, η προσθήκη κλιμακίου με συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ φέρνει αλλαγές στο έμμεσο αφορολόγητο. Το μέτρο ευνοεί ειδικά όσους έχουν παιδιά.
Συνεπώς, σύμφωνα με την «Καθημερινή», φορολογούμενοι με ένα παιδί θα δουν την έκπτωση φόρου να αυξάνεται κατά 90 ευρώ, με συνέπεια το αφορολόγητο όριο να αυξάνεται στα 9.636 ευρώ έναντι 8.863 που ισχύει σήμερα.
Για οικογένειες με δύο παιδιά η προσαύξηση είναι ακόμα μεγαλύτερη και το έμμεσο αφορολόγητο ανέρχεται στα 10.636 ευρώ.

Νίκος Μπαρδούνιας

Νίκος Μπαρδούνιας

Νίκος Μπαρδούνιας

Latest posts by Νίκος Μπαρδούνιας (see all)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάιατ: Οι Αμερικανοί επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα

Δημιουργούνται νέες επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες, καθώς η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα βοηθήσει σε αυτή την πορεία δεδομένου ότι αναγνωρίζει τον κομβικό ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια. Αυτό σημείωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ σε συνέντευξη[…]

Περισσότερα »

«Βόμβα» Eurostat στις διαπραγματεύσεις

Πάνω και από 0,2% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015, σύμφωνα με πληροφορίες. Η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων ανατρέπει τα δεδομένα και για το 2013-2014. Τι ρόλο έπαιξαν οι συμβάσεις παραχώρησης. Πώς ενισχύεται η διαπραγματευτική θέση με τους δανειστές. Νέα τροπή στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης δανειστών αλλά και φωτιές στο[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *