Μείωση φόρων έως 377 ευρώ με τη νέα φορολογική κλίμακα

Mείωση φόρων θα δουν το 2020 μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας, του αφορολόγητου ορίου και των εκπτώσεων για παιδιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής»
Το νομοσχέδιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και θα κατατεθεί στην Βουλή στα μέσα Οκτωβρίου.
Η ελάφρυνση σε σχέση με φέτος θα ανέλθει στα 177 ευρώ για άτεκνους που έχουν εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Το κέρδος θα είναι 217 ευρώ για φορολογούμενους με ένα τέκνο και 257 ευρώ για νοικοκυριά με δύο παιδιά. Οι τρίτεκνοι θα έχουν όφελος 377 ευρώ.

Παράλληλα, η προσθήκη κλιμακίου με συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ φέρνει αλλαγές στο έμμεσο αφορολόγητο. Το μέτρο ευνοεί ειδικά όσους έχουν παιδιά.
Συνεπώς, σύμφωνα με την «Καθημερινή», φορολογούμενοι με ένα παιδί θα δουν την έκπτωση φόρου να αυξάνεται κατά 90 ευρώ, με συνέπεια το αφορολόγητο όριο να αυξάνεται στα 9.636 ευρώ έναντι 8.863 που ισχύει σήμερα.
Για οικογένειες με δύο παιδιά η προσαύξηση είναι ακόμα μεγαλύτερη και το έμμεσο αφορολόγητο ανέρχεται στα 10.636 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπέρβαση 258 εκατ. στα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο

Σημαντική υπέρβαση από τους στόχους του προϋπολογισμού σημείωσαν τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τα φορολογικά έσοδα προ επιστροφών φόρων παρουσίασαν υπέρβαση κατά 258 εκατομμύρια ευρώ έναντι του στόχου του προϋπολογισμού ενώ τα έσοδα αφαιρούμενων των επιστροφών ήταν υψηλότερα κατά[…]

Περισσότερα »

Financial Times: “Η Ελλάδα ξεπερνά τη Γερμανία…”

Εγκωμιαστικά σχόλια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας φιλοξένησαν χθες τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως, με αφορμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ των χωρών της Ευρώπης. «Η ανάπτυξη στην Ελλάδα επανέρχεται και ξεπερνά τη Γερμανία», αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, υποστηρίζοντας ότι με βάση τα στοιχεία[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *