Μελβούρνη: Η Ελληνική παροικία ζητά άρση των περισσότερων μέτρων

Η Ελληνική παροικία της Μελβούρνης ζητά την άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις παροικιακών παραγόντων που φιλοξενεί η αγγλική έκδοση της ομογενειακης εφημεριδας  “Νέος Κόσμος”.

Εξάλλου και άλλοι ομογενείς, επιχειρηματίες και απλοί συμπάροικοι, υποστηρίζουν ότι κάποια από τα μέτρα πρέπει να αρθούν γιατί “η οικονομία πεθαίνει” αλλά και “η ψυχολογία μας πάει στα Τάρταρα”. Ακόμα και η Αρχιεπισκοπή πιέζει για άνοιγμα των εκκλησιών.

Όλοι όσοι μίλησαν στον “Νέο Κόσμο” αντιλαμβάνονται, πάντως, τη σοβαρότητα της κατάστασης και ότι και μετά την όποια άρση των μέτρων θα πρέπει να παίρνουμε όλα τα προστατευτικά μέτρα (αποστάσεις, μάσκες, πλύσιμο χεριών κλπ.)

Πάντως, ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews, αρνήθηκε να δεσμευτεί σε ανακοινώσεις για τα μέτρα που χαλαρώνουν από τη Δευτέρα, κατά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Δήλωσε ότι μέχρι και αργά αύριο  Σάββατο, θα εξετάσουν μαζί με τις Υγειονομικές Αρχές τα τελευταία στοιχεία για να αποφασιστεί ποια μέτρα χαλαρώνουν και ποια μέτρα παραμένουν σε ισχύ μέχρι το επόμενο βήμα χαλάρωσης που είναι προγραμματισμένο για τις 26 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προστασία πρώτης κατοικίας: Δεύτερη ευκαιρία για υπερχρεωμένους δανειολήπτες

Πεδίο αντιπαράθεσης έχει αρχίσει να γίνεται το νέο ιδιωτικό πτωχευτικό δίκαιο πριν δει το φως της δημοσιότητας και όχι άδικα, αφού θα τερματίσει οριστικά κάθε προηγούμενο καθεστώς … «προστασίας». Οι πραγματικά αδύναμοι θα προστατεύονται και με το νέο έσπευσε να εξηγήσει ο υπουργός ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη δήλωση[…]

Περισσότερα »

Άρειος Πάγος: Έρευνα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων μετά την κατάθεση Τσουκάτου

Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για όσα ανέφερε ο Θεόδωρος Τσουκάτος στην απολογία του την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με εκτεταμένη ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων, η οποία μόνο στο ΠΑΣΟΚ το έτος 2000 ανήλθε, σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο, σε περίπου 4,7 εκατ. ευρώ. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρήγγειλε στην επικεφαλής της οικονομικής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *