Μέσα στον Φεβρουάριο το Τραμ έρχεται Πειραιά

Του Νίκου Παρασκευά

Μέσα στο Φεβρουάριο το τραμ θα έλθει οριστικά και αμετάκλητα στον Πειραιά. Το έργο της μετατόπισης των γραμμών από το Παλαιό Φάληρο μέχρι το ΣΕΦ ολοκληρώθηκε και ήδη από την περασμένη Δευτέρα η ΣΤΑΣΥ έχει αρχίσει δοκιμαστικά δρομολόγια για να διαπιστωθεί μήπως υπάρχουν τίποτα προβλήματα στις νέες γραμμές.

Μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς και από την ερχόμενη εβδομάδα, μάλλον τη Δευτέρα 18 τρέχοντος, το τραμ θα αρχίσει κανονικά δρομολόγια στην παραλιακή μέχρι το ΣΕΦ.

Από πλευράς ΣΤΑΣΥ το τραμ είναι έτοιμο να έλθει στον Πειραιά, αλλά θα καθυστερήσει μερικές μέρες μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια του παραδοσιακού κτιρίου στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση, που είχε καταρρεύσει εν μέρει πέρσι και ήταν επικίνδυνο να πέσει ανά πάσα στιγμή στο διερχόμενο τραμ αφού οι γραμμές περνούν δίπλα του και από τους κραδασμούς δεν θα άντεχε για πολύ…

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης βρήκε άκρη με το αρμόδιο υπουργείο και του δόθηκε η άδεια να κατεδαφίσει τους πάνω από τον πρώτο ορόφους, γιατί το κτίριο είναι διατηρητέο, ούτως ώστε το κτίριο να χαμηλώσει να στερεωθεί, και φυσικά να καταστεί ασφαλές.

Το έργο αυτό δεσμεύθηκε για το κάνει ο Δήμος με δικά του έξοδα προκειμένου να επιταχυνθεί η έλευση του τραμ. Υπολογίζεται οι εργασίες στο κτίριο αυτό να τελειώσουν στα μέσα Φεβρουαρίου, όποτε τότε θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του στον Πειραιά το τραμ.

Απλά να θυμίσουμε ότι τα έργα για την προέκταση του τραμ έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του 2013.Τώρα, μετά οκτώ χρόνια το τραμ έρχεται… Πάλι καλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δ. Πειραιά: Ανοικτή Γραμμή επικοινωνίας μέσω “Pireapp”

Ο Δήμος Πειραιά εγκαινίασε την ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες, που έχει ως στόχο την καταγραφή και την άμεση επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, μέσω της εφαρμογής «Pireapp» για smartphones, iPhone & Android και της τηλεφωνικής γραμμής 15510. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που[…]

Περισσότερα »

Διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων «Σχολικός ΠΕΙΡΑΙ-Α-ΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2017»

Ένα 6ημερο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων, στις 11/5 και από τις 15 έως και τις 19/5, με τη συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ειδικής εκπαίδευσης της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά & των Νησιών της Αττικής πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Πλάτων», στη Νίκαια. Στην διάρκεια αυτών[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *