Μέσω πανελλαδικών εξετάσεων η ειδικότητα στους γιατρούς

Του Συμεών Πεϊμανίδη

Με πανελλαδικές εξετάσεις θα λαμβάνουν πλέον τον τίτλο της ειδικότητάς τους οι γιατροί. Η τροπολογία που κατατέθηκε μέσω του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει διεξαγωγή εξετάσεων 4 φορές τον χρόνο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι εξετάσεις θα λαμβάνουν χώρα πλέον μόνον στις ανωτέρω πόλεις. Στην πρωτεύουσα θα εξετάζονται οι γιατροί που θέλουν να λάβουν ειδικότητα και προέρχονται από περιοχές: της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και από τα νησιά βορείου και βορειοανατολικού αιγαίου. Οι υπόλοιποι ιατροί, σύμφωνα με την τροπολογία, θα εξετάζονται στη Θεσσαλονίκη.  Οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται 20 ημέρες πριν τη διεξαγωγή τους, ενώ ο υπουργός υγείας θα μπορεί να καθορίζει κάθε άλλο θέμα που σχετίζεται με αυτές.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, τόνισε στο Κανάλι Ένα 90.4  πως πρόκειται για μια αξιοκρατική διαδικασία και τόνισε πως οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να διασφαλίσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης όλων τω ειδικευομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Proton Bank: Στο εδώλιο ο Λ . Λαυρεντιάδης

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, εισάγεται σήμερα η υπόθεση των ζημιογόνων δανείων που χορήγησε η PROTON BANK, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ενώ το εδώλιο μαζί του μοιράζονται άλλα 42 πρόσωπα, αντιμέτωποι όλοι με βαριές κατηγορίες. Η υπόθεση αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις ύψους περίπου 701 εκατομμυρίων ευρώ[…]

Περισσότερα »

Σε οριακό σημείο η κατάσταση στο Γ. Ν. Θεσσαλονίκης

Της Ιωάννας Μάζη… Σε οριακό σημείο έχει φθάσει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» με τους εργαζόμενους να εξετάζουν ακόμη και ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων. Οι ελλείψεις σε υπαλλήλους ξεπερνούν το “όριο συναγερμού” αφού πλέον για κάθε δύο νοσηλευτές αντιστοιχούν 200 ασθενείς, τη στιγμή μάλιστα που τα ανά εφημερία περιστατικά πλησιάζουν τα 700. Στα[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *