Μέσω πανελλαδικών εξετάσεων η ειδικότητα στους γιατρούς

Του Συμεών Πεϊμανίδη

Με πανελλαδικές εξετάσεις θα λαμβάνουν πλέον τον τίτλο της ειδικότητάς τους οι γιατροί. Η τροπολογία που κατατέθηκε μέσω του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει διεξαγωγή εξετάσεων 4 φορές τον χρόνο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι εξετάσεις θα λαμβάνουν χώρα πλέον μόνον στις ανωτέρω πόλεις. Στην πρωτεύουσα θα εξετάζονται οι γιατροί που θέλουν να λάβουν ειδικότητα και προέρχονται από περιοχές: της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και από τα νησιά βορείου και βορειοανατολικού αιγαίου. Οι υπόλοιποι ιατροί, σύμφωνα με την τροπολογία, θα εξετάζονται στη Θεσσαλονίκη.  Οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται 20 ημέρες πριν τη διεξαγωγή τους, ενώ ο υπουργός υγείας θα μπορεί να καθορίζει κάθε άλλο θέμα που σχετίζεται με αυτές.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, τόνισε στο Κανάλι Ένα 90.4  πως πρόκειται για μια αξιοκρατική διαδικασία και τόνισε πως οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να διασφαλίσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης όλων τω ειδικευομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Kαθαρά” τα Καλάσνικοφ από το οπλοστάσιο του Χρ. Ξηρού

Δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε παλαιότερες τρομοκρατικές ή εγκληματικές ενέργειες, τα 5 καλάσνικοφ και τα 3 πιστόλια που βρέθηκαν στο οπλοστάσιο του Ξηρού στην Ανάβυσσο, όπως προέκυψε από την βαλλιστική εξέταση. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια και τα δύο οχήματα που εντοπίστηκαν στο δεύτερο κρησφύγετο στην Περαχώρα Λουτρακίου. Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, τόσο για[…]

Περισσότερα »

ΕΟΠΥΥ: Hλεκτρονικός φάκελος υγείας ασφαλισμένων

Την έναρξη του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, και ο πρόεδρος του οργανισμού Δημήτρης Κοντός. Ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας θα περιλαμβάνει όλες τις ιατρικές κινήσεις των ασφαλισμένων και πρόσβαση στα δεδομένα θα έχουν ελάχιστα στελέχη του υπουργείου και του Οργανισμού.[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *