Μέσω της πλατφόρμας RINACube θα παρακολουθεί η Minerva το στόλο της

Την πρόθεσή της να επενδύσει στην ψηφιακή πλατφόρμα RINACube, του νηογνώμονα RINA, προκειμένου να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το στόλο της, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία Minerva Marine Inc.

Όπως έγινε γνωστό από στελέχη της εταιρείας, η πλατφόρμα RINACube θα συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση του στόλου καθώς μέσω αυτής θα γίνεται η συλλογή και ανάλυση των δεδομένων, θα παρέχεται η δυνατότητα στο προσωπικό του γραφείου αλλά και στα πληρώματα να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις.

Επίσης, σε πραγματικό χρόνο, θα είναι διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με το πλοίο και το ταξίδι, καθώς και KPIs, ενώ θα παρέχονται και σημαντικές πληροφορίες επιτρέποντας ι την καλύτερη παρακολούθηση και τη βελτίωση των λειτουργιών των πλοίων.

Ο Paolo Moretti, Marine Chief Commercial Officer του RINA, αναφορικά με την συμφωνία, δήλωσε ότι ο RINA παρακολούθησε προσεκτικά τις ανάγκες της αγοράς καθώς αναπτυσσόταν η πλατφόρμα RINACube, που έχει πλέον εγκατασταθεί σε αρκετά πλοία. «Το προϊόν είναι πλέον ώριμο και περιλαμβάνει την τεράστια εμπειρία του RINA στον τομέα της ναυτιλίας. Η Minerva Marine εντάσσεται στον αυξανόμενο αριθμό ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν επιλέξει την ψηφιακή μας πλατφόρμα» τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Δημακόπουλος, Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής της Minerva Marine Inc τόνισε ότι : «Η Minerva Marine αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης στο κομμάτι της βελτιστοποίησης της λειτουργίας και του ελέγχου των πλοίων του στόλου της, ενισχύοντας τη λήψη αποφάσεων και τον προγραμματισμό, εξασφαλίζοντας αποτελεσματικότερη διαχείριση του κόστους, καθώς και πιο διαφανείς και συμμορφούμενες διαδικασίες» .

Νίκος Μπαρδούνιας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α. Στελλιάτος: Θετικό το N/Σ για τα τουριστικά σκάφη με μη κοινοτική σημαία

Θετικά αποτιμά η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) τις νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού

Περισσότερα »

Έλληνες εφοπλιστές προς Σόιμπλε: Οσο κι αν μας κτυπάτε θα παραμείνουμε παγκόσμια δύναμη

Γράφει ο Νίκος Μπαρδούνιας Χωρίς περιτυλίγματα, ξεκάθαρα και στοχευμένα απάντησε ο ελληνικός εφοπλισμός στις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ Σόιμπλε ο οποίος σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού στοχοποίησε την Ελληνική ναυτιλία αποκαλύπτοντας, με αυτό τον τρόπο, τον τελευταίο αλλά σημαντικότερος στόχο του: Να θέσει υπό έλεγχο τον ελληνικό εφοπλισμό[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *