Μέσω της πλατφόρμας RINACube θα παρακολουθεί η Minerva το στόλο της

Την πρόθεσή της να επενδύσει στην ψηφιακή πλατφόρμα RINACube, του νηογνώμονα RINA, προκειμένου να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το στόλο της, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία Minerva Marine Inc.

Όπως έγινε γνωστό από στελέχη της εταιρείας, η πλατφόρμα RINACube θα συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση του στόλου καθώς μέσω αυτής θα γίνεται η συλλογή και ανάλυση των δεδομένων, θα παρέχεται η δυνατότητα στο προσωπικό του γραφείου αλλά και στα πληρώματα να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις.

Επίσης, σε πραγματικό χρόνο, θα είναι διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με το πλοίο και το ταξίδι, καθώς και KPIs, ενώ θα παρέχονται και σημαντικές πληροφορίες επιτρέποντας ι την καλύτερη παρακολούθηση και τη βελτίωση των λειτουργιών των πλοίων.

Ο Paolo Moretti, Marine Chief Commercial Officer του RINA, αναφορικά με την συμφωνία, δήλωσε ότι ο RINA παρακολούθησε προσεκτικά τις ανάγκες της αγοράς καθώς αναπτυσσόταν η πλατφόρμα RINACube, που έχει πλέον εγκατασταθεί σε αρκετά πλοία. «Το προϊόν είναι πλέον ώριμο και περιλαμβάνει την τεράστια εμπειρία του RINA στον τομέα της ναυτιλίας. Η Minerva Marine εντάσσεται στον αυξανόμενο αριθμό ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν επιλέξει την ψηφιακή μας πλατφόρμα» τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Σωκράτης Δημακόπουλος, Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής της Minerva Marine Inc τόνισε ότι : «Η Minerva Marine αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης στο κομμάτι της βελτιστοποίησης της λειτουργίας και του ελέγχου των πλοίων του στόλου της, ενισχύοντας τη λήψη αποφάσεων και τον προγραμματισμό, εξασφαλίζοντας αποτελεσματικότερη διαχείριση του κόστους, καθώς και πιο διαφανείς και συμμορφούμενες διαδικασίες» .

Νίκος Μπαρδούνιας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναυπηγεία Fincantieri: Σωρεία παραγγελιών – αύξηση κερδών κατά 13%

του Νίκου Μπαρδούνια… Περίοδο οικονομικής ανάπτυξης «διάγουν» τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri καθώς κατά την διάρκεια του πρώτου 3μήνου του τρέχοντος έτους δέχθηκαν παραγγελίες ύψους 6,5 δις ευρώ για την κατασκευή κρουαζιερόπλοιων. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, το βιβλίο παραγγελιών των Fincantieri στις 31 Μαρτίου 2019 περιελάμβανε 104 πλοία, συνολικής αξίας 34,3[…]

Περισσότερα »

Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται στα Ποσειδώνια 2016

Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται να καταγράψουν τα Ποσειδώνια 2016, παρά τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς όπως η  κάθετη πτώση των τιμών του πετρελαίου και η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης που έχουν υποστεί νευραλγικές οικονομίες και ιδίως της Κίνας. Με τη ζήτηση για εκθεσιακό χώρο να αγγίζει πρωτοφανή επίπεδα, οι διοργανωτές της[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *