«Μέθοδο» και επόμενα βήματα συζήτησαν Κοτζιάς – Dimitrov

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Σκοπίων συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Προσδοκούν από τον Μ. Νίμιτς να παρουσιάσει το αρχικό πλαίσιο εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης για το όνομα της ΠΓΔΜ.
Ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων συμφώνησαν να αναλάβουν Νίκος Κοτζιάς και Nikola Dimitrov στη συνάντησή τους που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Για τα αποτελέσματα της συνάντησης το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση. Σε αυτή αναφέρει:
«Οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Nikola Dimitrov συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ (σ.σ. Μ. Νιμιτς), ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία. Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλοστις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος.
Αντήλλαξαν, επίσης, απόψεις γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα εν όψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών».
Euro2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σούπερ Μάρκετ η… Βενεζουελλάδα

Του Χάρη Παυλίδη… Κάποια στιγμή θα είχε ενδιαφέρον να μάθουν οι αγρότες στην Ελλάδα- ξέρετε σ’ αυτή την ευρωπαϊκή χώρα που με κόπους και θυσίες του λαού της αγωνίζεται να παραμείνει στην ευρωζώνη- ποια ήταν τα αγροτικά προϊόντα για τα οποία ταξίδευσε ο κ. Παππάς μέχρι τη Βενεζουέλα προκειμένου να[…]

Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Υπουργικό συμβούλιο

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο με θέμα το συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 18.30. Bio Latest Posts Νίκος Μπαρδούνιας Latest posts by Νίκος Μπαρδούνιας (see all) Επτά σημεία-κλειδιά από Ελλάδα για λύση με τα Σκόπια – 21[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *