Μέτρα στήριξης από την ΚΟΕ – Επιστολή με αιχμές από τον Κ. Γιαννόπουλο

Μέτρα στήριξης για τα σωματεία που έχουν πληγεί από την Covid 19 ανακοίνωσε το Δ.Σ. της Κ.Ο.Ε. και ακολούθησε ανοιχτή επιστολή του αντιπροέδρου του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας, Κυριάκου Γιαννόπουλου -ο οποίος είναι πιθανό να διεκδικήσει την προεδρία τις επόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας- στην οποία αφήνει αιχμές μέσω τριών ερωτημάτων: «Μήπως τελικά πληρώναμε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια; Μήπως τελικά η σχετική μόνιμη γκρίν«ια σε ότι αφορά τα οικονομικά δεδομένα ήταν και είναι προσχηματική και αποτελεί άλλοθι για αλόγιστη σπατάλη; Και τέλος μήπως αυτή η απόφαση έχει σχέση και με τις επικείμενες εκλογές και την δημιουργία του νέου αντιθέτου πόλου;».

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ, στη σημερινή της συνεδρίαση (27/4), συνεκτιμώντας την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα σωματεία – μέλη της, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID – 19 (Κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, αναστολή αγωνιστικών και προπονητικών δραστηριοτήτων, έξοδα λειτουργίας τους κ.λπ), αποφάσισε, η Ομοσπονδία, να συνδράμει την προσπάθεια τους με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της.

Έτσι και εφόσον ο προϋπολογισμός της για το 2020 παραμείνει τουλάχιστον στα επίπεδα του 2019, τα σωματεία ΔΕΝ θα καταβάλουν ΚΑΝΕΝΑ παράβολο συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις όλων των αθλημάτων της, όπου θα συμμετάσχουν, ως το τέλος του χρόνου.

Επιπλέον, η ΚΟΕ, ανακοινώνει ότι εφόσον τα οικονομικά της το επιτρέψουν, είναι αποφασισμένη να μειώσει δραστικά τα παράβολα εγγραφών και μετεγγραφών σ’ όλα τα αθλήματα της, για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο (2020-21).

Η ΚΟΕ, σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ότι, στέκεται αρωγός των σωματείων μελών της, των κυττάρων, άλλωστε, του ερασιτεχνικού αθλητισμού, κυψέλες παραγωγής των νέων γενεών αθλητών και αθλητριών των αθλημάτων της, στην κατεύθυνση στήριξης των προσπαθειών τους, μέσα στη δίνη της κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία με την αναστολή κάθε αγωνιστικής και προπονητικής δραστηριότητας.

Η ΚΟΕ με υπευθυνότητα και έγκαιρα, από την πρώτη στιγμή που ενέσκυψε στη χώρα μας η πανδημία του COVID – 19, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποφάσεις που απαιτούνταν, για την προστασία και στήριξη τόσο των αθλητών / τριών της, όσο και των σωματείων – μελών της.

Το ίδιο, θα συνεχίσει να πράττει, με την ίδια αποφασιστικότητα, ώστε η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας μας, να αποτελέσει το εφαλτήριο για την επιστροφή στην κανονικότητα των αθλημάτων μας που πρωταγωνιστούν στον διεθνή χώρο».

Η ανοιχτή επιστολή του Κυριάκου Γιαννόπουλου:

«Η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΚΟΕ σχετικά με τις περικοπές στα χαράτσια που όλα αυτά τα χρόνια έχει επιβάλει στα σωματεία, είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Και ενδεχομένως τηρουμένων των αναλογιών να έπρεπε να προχωρήσει σε ακόμη περισσότερες παροχές.

Το ερώτημα όμως που εύλογα προκύπτει και κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντηθεί, είναι γιατί αφού τώρα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα αυτών των «εκπτώσεων» με βάση τον προϋπολογισμό του 2019, υποχρεωθήκαμε τα σωματεία τον προηγούμενο χρόνο να καταβάλουμε αυτά τα ποσά, και να μας λείπουν – τα χρήματα – από την παραγωγική διαδικασία;

Μήπως τελικά πληρώναμε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια;

Μήπως τελικά η σχετική μόνιμη γκρίνια σε ότι αφορά τα οικονομικά δεδομένα ήταν και είναι προσχηματική και αποτελεί άλλοθι για αλόγιστη σπατάλη;

Και τέλος μήπως αυτή η απόφαση έχει σχέση και με τις επικείμενες εκλογές και την δημιουργία του νέου αντιθέτου πόλου;

Προς το παρόν αφήνω ασχολίαστη την θέση της εκτελεστικής επιτροπής σχετικά με την εκτίμηση των μελών της, σε ότι αφορά για την δεινή θέση που έχουν περιέλθει τα σωματεία, από την στιγμή που τα περισσότερα μέλη της ούτε ανήκουν αλλά ούτε και ανήκαν ποτέ σε Διοικητικά Συμβούλια σωματείων, ώστε να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει…δεινή θέση.

Προφανώς και θα έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα τους προσεχείς μήνες

ΥΓ: Αν τυχόν διεξαχθούν ηλικιακά πρωταθλήματα τον μήνα Σεπτέμβριο, είναι επιτακτική ανάγκη η ΚΟΕ να κάνει όλες τις σχετικές ενέργειες ώστε οι αθλητές που δικαιούνται των σχετικών προνομίων να μην χάσουν το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 21».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ενας αθλητής θρύλος που δεν θα ξεχαστεί ποτέ»

Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει ο τραγικός χαμός του Κόμπε Μπράιαντ, της κόρης του και όλων όσων επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο. Σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος κι όχι μόνο στέλνει  συλλυπητήρια μηνύματα στις τραγικές οικογένειες. Μεταξύ αυτών κι ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος αναφέρει: Δείτε και τη σχετική[…]

Περισσότερα »

Η ανακοίνωση των εκλογών της ΕΠΟ

Στις 18 Αυγούστου, όπως ήταν ήδη γνωστό, θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΠΟ. Πριν από λίγο η δοτή διοίκηση της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε πως Ειδική Εκτακτη Γενινή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Να θυμίσουμε πως σήμερα, 31/7,  λήγει η θητεία της δοτής[…]

Περισσότερα »

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *